MicroStrategy koopt Bitcoin ter waarde van $15 miljoen

MicroStrategy heeft opnieuw $15 miljoen in Bitcoin (BTC) geïnvesteerd. De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, maakte onlangs het nieuws bekend op Twitter. Volgens Saylor werden de Bitcoins voor $15 miljoen in contanten gekocht, inclusief vergoedingen en andere uitgaven. De gemiddelde aankoopprijs voor een enkele Bitcoin werd op $59.339 geschat.

Nadat Michael Saylor, CEO van Microstrategy, de aankoop op Twitter had bekendgemaakt, kreeg de tweet veel reacties en meer dan 15.000 likes.

MicroStrategy blijft Bitcoin bijkopen

Maand na maand is Microstrategy doorgegaan met het kopen van Bitcoin en het toe te voegen aan de balans van het bedrijf. Momenteel heeft MicroStrategy ongeveer 91.579 Bitcoins gekocht tegen een gemiddelde prijs van $24.311 per Bitcoin. Dit heeft MicroStrategy allemaal verworven voor ongeveer $2.226 miljard. Met de prijs van $58.850, op het moment van schrijven, is de Bitcoin investering van het bedrijf meer dan $5 miljard waard. 

ProBit

Sinds de eerste Bitcoin aankoop in augustus 2020 is Microstrategy Bitcoin blijven bijkopen. De CEO van het bedrijf is een sterke voorstander van Bitcoin en ziet een flinke potentie in de digitale valuta. Ook gelooft hij erin dat Bitcoin een betere afdekking is dan goud tegen het risico van monetaire inflatie. Saylor heeft vaak gezegd dat bedrijven de koningsmunt aan hun balans moeten toevoegen, in plaats van contant geld aan te houden. Vorige maand kocht MicroStrategy ook al voor $10 miljoen aan Bitcoin, tegen een gemiddelde prijs van $48.888 per stuk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!