Turkije digitale valuta

Turkse lira daalt met 14%, wat Turkse burgers richting Bitcoin drijft

We hebben vorige week al een artikel geplaatst waarin duidelijk werd dat de regering van Turkije positief is over de toekomst van cryptocurrencies en dat het duidelijke maar eerlijke regelgeving wil invoeren om de markt te ondersteunen en consumenten te beschermen. Zo gaf de de Turkse minister van Industrie en Technologie, Mustafa Varank, aan dat hij “niet langer negatief over cryptocurrencies denkt” en dat hij “nu begrijpt dat ze effectief zijn”. Hij gaf echter ook het volgende aan:

“We zullen de cryptocurrency-ruimte met zulke hoge risico’s niet de vrije loop laten.”

Turkse burgers zoeken alternatieven voor Turkse lira

De Turkse regering is echter niet de enige in het land die toekomst ziet in de ontluikende markt. Zo is duidelijk geworden dat Turkse burgers ook steeds meer interesse aan het tonen zijn in cryptocurrencies, en in het specifiek naar Bitcoin (BTC), terwijl de lokale valuta, de Turkse lira, zijn daling voort blijft zetten, na het ontslaan van een gouverneur van de centrale bank.

Het is namelijk zo dat het aantal Google-zoekopdrachten in het land naar de koningsmunt in de afgelopen 24 uur flink gestegen is. Volgens gegevens van Google Trends steeg het aantal zoekopdrachten naar Bitcoin met 566% in de uren onmiddellijk na het nieuws wat de lira met 14% deed dalen.

Bron: Google Trends

Turkse lira weer richting dieptepunten

Zoals gezegd daalde de waarde van de lira in een flits met 14% nadat de Turkse president Erdogan de gouverneur van de centrale bank van het land had ontslagen. De voormalige gouverneur Naci Agbal had de lira uit historische dieptepunten gehaald, deels door de rente te verhogen om de inflatie te bestrijden. Zijn abrupte ontslag zou binnenlandse en buitenlandse investeerders hebben geschokt, meldt BBC News.

De Turkse lira won alleen al sinds begin 2021 een vijfde van zijn waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De recente daling van 14% werd veroorzaakt door bezorgdheid dat de vooruitgang van Naci Agbal ongedaan zou kunnen worden gemaakt door de benoeming van de nieuwe gouverneur, Şahap Kavcıoğlu, een bankier en politicus die zich zou verzetten tegen het gebruik van hoge rentetarieven om de inflatie te bestrijden.

Als gevolg hiervan hebben Turkse burgers dus besloten om te kijken naar alternatieven voor hun lokale fiatvaluta en Bitcoin lijkt de nummer één keus te zijn, aangezien het aantal zoekopdrachten een recordhoogte bereikt heeft, bijna het dubbele van het aantal zoekopdrachten dat werd geregistreerd tijdens de bull-run van 2017-2018.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN