Mark Cuban investeert in NFT-marktplaats OpenSea

Durfkapitaalfirma Andreessen Horowitz (a16z) en Dallas Mavericks-eigenaar Mark Cuban hebben aangekondigd dat ze hebben geïnvesteerd in de bekende marktplaats voor het kopen en verkopen van non-fungible tokens (NFT’s), OpenSea. Zo gaf de CEO van het project, Devin Finzer, aan dat het $23 miljoen heeft opgehaald in een Series A-financieringsronde, met a16z als leider van de investeerderspool.

Tevens werd bekend dat de bekende crypto-supporter en eigenaar van het NBA-team de Dallas Mavericks, die tevens onlangs zijn steun aankondigde voor de meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE), ook in het project heeft geïnvesteerd. Cuban en a16z worden vergezeld door voormalig AngelList CEO Naval Ravikant, investeerder en lifestyle-goeroe Tim Ferriss, Amerikaanse DJ 3LAU, Adam Goldberg’s Standard Crypto en anderen.

De aankondiging komt terwijl OpenSea een enorme groei doormaakt te midden van de explosieve populariteit van NFT’s, waarbij digitale goederen zoals kunstwerken, percelen virtueel land en verzamelobjecten kunnen worden geverifieerd op de blockchain, voornamelijk de Ethereum-blockchain.

De startup zegt dat het transactievolume de afgelopen zes maanden met meer dan 100 keer is gegroeid naarmate makers, muzikanten, artiesten, influencers en gamers zich in de NFT-markt wagen springen. Zo schoot de verkoop in januari van $8 miljoen naar een verbazingwekkende $95 miljoen in februari.

A16z gaf tevens aan dat hij OpenSea ziet als de eBay en Amazon van non-fungible tokens, zegt Katie Haun, de algemene partner van de onderneming.

“OpenSea maakt NFT’s doorzoekbaar, bruikbaar en georganiseerd. Maar het gaat verder en biedt een marktplaats die alle platforms bij elkaar brengt en transacties tussen alle partijen vergemakkelijkt, zoals eBay en Amazon doen. Gezien het belang van deze consumentenlaag in zo’n snelgroeiend gebied, is het geen verrassing dat de groei van OpenSea ongelooflijk snel ging, waarbij het transactievolume in de afgelopen zes maanden met 100x toenam.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!