XRP koers

XRP-investeerders dienen petitie in bij Amerikaanse rechtbank

Een groep XRP-investeerders heeft een petitie ingediend bij de Rhode Island District Court voor een ​​mandamus bevel in de rechtzaak vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen het Amerikaanse blockchainbedrijf Ripple.

Een mandamus bevel is een gerechtelijk bevel dat iemand dwingt een taak uit te voeren waartoe hij wettelijk verplicht is. In dit geval is de petitie die vrijdag door de groep is ingediend, gericht tegen Elad Roisman, waarnemend voorzitter van de SEC. Indieners streven naar wijziging van de aanklacht van de SEC tegen Ripple, zodat XRP niet als een effect wordt beschouwd.

De SEC beschouwt XRP als een effect en sleepte Ripple en twee van zijn leidinggevenden – CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen – op 22 december voor de rechter, omdat ze beweerden dat ze meer dan $1,3 miljard hebben opgehaald via een lopende, niet-geregistreerde effectenverkoop van XRP.

De indieners stellen dat “de XRP van vandaag” geen effect is. Ze zeggen dat de SEC zich had kunnen richten op specifieke distributies van XRP, vooral in de vroege dagen van 2013 tot en met 2015. De indieners gaven het volgende aan:

“Elke claim of argument dat XRP een niet-geregistreerde effect is, kon alleen in die zeer vroege dagen en distributies worden gedaan. De SEC kon zich richten op de vroege Ripple-distributies en elke individuele verkoop door zijn leidinggevenden, zonder te proberen de XRP in de portemonnee van de indieners niet-geregistreerde effecten te noemen.”

Ze beweren dat de voormalige voorzitter van SEC, Jay Clayton, “willens en wetens miljoenen dollars aan verliezen heeft veroorzaakt aan onschuldige investeerders die de Digital Asset XRP hebben gekocht, geruild, ontvangen en/of verworven, inclusief de genoemde verzoekers, en alle anderen” door Ripple aan te klagen. De genoemde indieners zijn John Deaton, Jordan Deaton, James Lamonte, Tyler Lamonte, Mitchell McKenna en Kristiana Warner – allemaal inwoners van de VS.

Ze zeggen verder dat Clayton pas zeven jaar na de verkoop van XRP achter Ripple en de leidinggevenden aan ging en slechts één dag voordat hij de SEC verliet. Ze gaan verder met te zeggen dat Clayton nooit duidelijk heeft gemaakt of XRP een effect is, terwijl de media er talloze keren naar gevraagd heeft.

“Clayton koos ervoor om, heel waarschijnlijk, de belangrijkste SEC-handhavingsactie in 76 jaar in te dienen toen hij de deur uitliep nadat hij ZEVEN jaar toestond dat de digitale activa XRP werd verkocht, waardoor een nieuwe administratie achterbleef om de nasleep op te lossen. Een andere politieke partij neemt de controle over en het is heel goed mogelijk, zo niet waarschijnlijk, dat ze de reikwijdte van de aanklacht en de aantijgingen met betrekking tot XRP intrekken en/of wijzigen en beperken.”

De indieners geven ook aan dat alle grote Amerikaanse crypto-beurzen zijn ingesteld om alle XRP-handel op te schorten en daarna zal de XPR die hun eigendom is “niet verhandelbaar zijn en dus alle waarde verliezen en onbruikbaar worden”.

Het valt nog te bezien of de rechtbank verzoekers een mandamus bevel zal verlenen. De SEC en Ripple zullen echter op 22 februari de gerechtelijke procedure beginnen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN