Bitcoin Nieuws

Onderzoek: Cardano is op dit moment populairder bij investeerders dan Bitcoin

Bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen flink gestegen, maar volgens een nieuwe enquête – genaamd Digital Asset Investor Sentiment Survey, uitgevoerd door cryptohandelaar Voyager Digital – richten veel investeerders nu hun aandacht op Cardano (ADA).

Vorige maand bereikte de Cardano koers een recordhoogte van $1,48 en werd kortstondig de op twee na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Dit kwam door te toegenomen populariteit van het project en dit is ook terug te zien in de resultaten van het onderzoek. Zo bleek dat 31,8% van de ondervraagde investeerders zichzelf omschreef als “meest optimistisch” over Cardano, tegenover 22,2% voor Bitcoin. De derde en vierde in de ranglijst van de enquête waren Ethereum (ETH) met 12,2% en Polkadot (DOT) met 6,3%.

Steve Ehrlich, CEO van Voyager Digital, vertelde het volgende aan Decrypt:

“Dit toont duidelijk het enthousiasme aan dat onze gebruikers hebben voor cryptocurrencies, zowel vanuit het oogpunt van investeringen als handel. Natuurlijk heeft iedereen het tegenwoordig over Bitcoin, maar het was een grote verrassing voor ons om Cardano hierin terug te zien.”

Volgens Ehrlich tonen de onderzoeksresultaten ook aan dat de cryptocurrency-ruimte een echt divers ecosysteem is geworden, met een groeiend aantal digitale activa waaruit beleggers kunnen kiezen.

Investeerders blijven bullish op Bitcoin

Ondanks de dip van 26% van Bitcoin in februari, blijven retailbeleggers optimistisch over de vooruitzichten van de koningsmunt. Uit de enquête, waarbij 1.385 respondenten in de Verenigde Staten werden ondervraagd, bleek dat de meerderheid van de investeerders verwacht dat de Bitcoin koers eind maart tussen de $51.000 en $60.000 zal bedragen. Tevens gaf 80% van de deelnemers aan dat zij van plan zijn om deze maand meer Bitcoin te kopen.

De respondenten hebben over het algemeen een optimistische kijk op de cryptocurrency-markt; Op een “bearish / bullish schaal” scoorde het beleggerssentiment 8 op 10, waarbij 1 op extreme bearishness en 10 op extreme bullishness duidde voor zowel de komende 6 maanden als de volgende 12 maanden. Slechts één op de vijf gaf aan dat zij denken dat Bitcoin zich momenteel in een zeepbel bevindt.

Ze sluiten een bearmarkt echter niet helemaal uit – en mocht het gebeuren, dan verwacht de meerderheid van de investeerders dat de prijs van Bitcoin met 20% – 40% zal dalen tussen.

Desalniettemin is 60% van de respondenten ervan overtuigd dat Bitcoin en andere digitale activa de beste opslag van waarde zijn. Daarna komen vastgoed met 22,4%, goud (en andere edelmetalen) met 8,6% en aandelen met 6,7%.

Wat denken jullie over de toekomst van cryptocurrencies op de korte termijn? En welke munt is jullie favoriet op dit moment? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN