bitcoin koers

Bitcoin bereikt $1 biljoen marktkapitalisatie

De nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), heeft vandaag weer twee nieuwe mijlpalen bereikt. Zo wist de Bitcoin koers vandaag wederom een nieuw record van $54.000 te bereiken en daarnaast steeg de marktkapitalisatie Bitcoin voor de eerste keer ooit tot $1 biljoen.

Tegen het einde van januari, toen de waarde van Bitcoin weer bijna $30.000 zakte, daalde de marktkapitalisatie van $760 miljoen naar $600 miljoen. De munt wist echter snel weer te stijgen en hiermee begon de marktkapitalisatie uiteraard ook te stijgen. Toen de waarde van BTC onlangs zijn ATH van meer dan $52.500 bereikte, schommelde zijn marktkapitalisatie rond $983 miljard. De koningsmunt wist echter, ondanks de negatieve uitspraken van Elon Musk, toch vandaag een mooie stijging neer te zetten en hiermee brak de marktkapitalisatie ook de magische grens $1 biljoen.

Interessant is dat er eerder werd gespeculeerd dat de marktkapitalisatie van Bitcoin al $1 biljoen zou bedragen. Zo onthulde Binance bijvoorbeeld op dat de volledig verwaterde marktkapitalisatie voor Bitcoin de $1 biljoen al overschreden zou hebben, toen BTC ongeveer $47.000 kostte. Tim Draper zei speculeerde ook dat de marktkapitalisatie $1 biljoen zou bedragen wanneer de prijs van het crypto-activum een ​​ATH van meer dan $52k zou bereiken.

Het is nu echter zo, dat Bitcoin nu op dit moment op elke website de $1 biljoen overschreden heeft, zoals te zien is in de onderstaande afbeeldingen:

Bron: CoinGecko
Bron: CoinMarketCap

Volgens de Nederlandse crypto-analist PlanB is deze nieuwe ATH in de marktkapitalisatie van Bitcoin een fenomeen van de nieuwe wereld. PlanB vatte dit samen door het volgende te zeggen:

“Het is simpel. In de oude wereld verliest uw geld waarde, omdat regeringen valuta’s verlagen om hun oorlogs- en verzorgingsstaat te financieren. In de nieuwe wereld neemt Bitcoin in waarde toe, omdat wiskunde de monetaire basis op 21M BTC beperkt. De nieuwe wereld eet de oude wereld nu op.”

Wat denken jullie? Gaan we nog hoger of verwachten jullie toch nog een dip? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN