Bitcoin Nieuws

Elon Musk kraakt Bitcoin af in een recente tweet

De echte mening over Bitcoin (BTC) van de bekende CEO van SpaceX en Tesla, Elon Musk, blijft momenteel nog steeds onduidelijk. Zo gaf hij eerder aan dat hij een supporter is van de koningsmunt en dat het een “goede zaak” is. Echter gaf hij vandaag op Twitter aan dat Bitcoin “gewoon een minder domme vorm van liquiditeit is dan contant geld”.

Hij zei het volgende op Twitter, terwijl hij reageerde op een Bloomberg-interview met de CEO van Binance, Changpeng Zhao:

“Tesla’s actie weerspiegelt niet direct mijn mening. Het hebben van Bitcoin, wat gewoon een minder domme vorm van liquiditeit is dan contant geld, is avontuurlijk genoeg voor een S&P500-bedrijf.”

Musk legde verder uit dat hij een ingenieur is, geen investeerder. Als zodanig heeft hij behalve Tesla geen andere aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Maar zelfs als niet-investeerder zag hij in dat fiat-valuta’s “negatieve reële rente” opleveren, wat mensen ertoe aanzet elders op zoek te gaan naar betere alternatieven. Hij besloot zijn statement met:

“Bitcoin is bijna net zo bullshit als fiatgeld. Het sleutelwoord is ‘bijna’.”

Wat is er gebeurd met de vorige steunbetuigingen?

De bovengenoemde Musk-opmerkingen kwamen als een beetje als een verrassing, gezien zijn eerdere positieve goedkeuring van de primaire cryptocurrency. Zo zei hij, tijdens een toespraak in Clubhouse, nog dat Bitcoin een goede zaak is en dat hij een voorstander is. Bovendien gaf hij aan dat hij er spijt van had dat hij acht jaar geleden geen aankoop had gedaan, toen de prijs van de cryptocurrency aanzienlijk lager was.

Eerder deze maand besloot de zakenmagnaat ook nog zijn Twitter-bio aan te passen naar “#bitcoin”, wat ook door de gemeenschap als een stap in de goede richting werd beschouwd. Door de later onthulde Tesla-aankoop van $1,5 miljard in BTC toe te voegen, leek het erop dat Musk eindelijk volledig overtuigd was van de nummer één cryptocurrency.

Het is daarom ook opvallend dat Musk nu besluit om Bitcoin af te kraken door het “bijna net zo bullshit als fiatgeld” te noemen. Dit kan namelijk ook een grote invloed hebben op de Bitcoin koers en dus ook op de investering van $1,5 miljard van Tesla Motors. Maar wellicht wil de CEO dit wel bereiken, zodat het bedrijf nog een grote investering kan doen op een lager prijspunt.

De immer mondige cryptogemeenschap haastte zich om BTC te verdedigen en zijn veranderende mening in twijfel te trekken. Blockstream CSO Samson Mow ging dan ook in op Musk’s eerdere spijt (dat hij acht jaar geleden niet had gekocht) door te zeggen: “Je bent gewoon verdrietig dat je niet eerder hebt gekocht.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN