Coinbase Omisego

Coinbase is bezig met beursnotering

De bekende Amerikaanse crypto-beurs Coinbase zou naar verluidt bezig zijn om de eerste ​​beursgenoteerde crypto-exchange in de Verenigde Staten te worden. Als de SEC de organisatie groen licht geeft, kan deze IPO een enorme boost zijn voor de legitimiteit de crypto-markt.

Coinbase wil een beursgenoteerd bedrijf worden

De Amerikaanse crypto-beurs, gewaardeerd op ongeveer $8 miljard, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bedrijven in de crypto-markt. Als één van de belangrijkste spelers, zou de beursnotering van Coinbase op een belangrijke Amerikaanse beurs kunnen leiden tot meer bewustzijn en een verbeterde publieke perceptie van de crypto-markt.

Cryptocurrencies hebben keer op keer geprobeerd de traditionele financiële markt te infiltreren met Bitcoin ETF’s, echter werden deze keer op keer afgewezen door de SEC, daarbij verwijzend naar het risico dat gepaard gaat met Bitcoin. Het is dus belangrijk dat Coinbase deze horde weet te overwinnen, aangezien het alleen genoteerd kan gaan worden als de SEC dit toelaat.

Als Coinbase doorgaat met zijn beursnotering, zal dit een stukje erkenning zijn vanuit de SEC en zal het de gehele crypto-markt in een beter daglicht zetten.

The New York Times meldt verder dat bronnen, die dicht bij het bedrijf staan, geloven dat Coinbase de route van directe notering zal nemen in plaats van een traditionele IPO. Dit betekent dat investeerders en werknemers hun bestaande aandelen in Coinbase aan het publiek zullen kunnen verkopen, in plaats van dat het bedrijf nieuwe aandelen uit gaat geven.

1xbit

Bithumb ook bezig met een beursnotering

Coinbase is echter niet de enige crypto-beurs die bezig is met een beursnotering. Zo werd vorige maand nog bekendgemaakt dat de Zuid-Koreaanse crypto-beurs Bithumb ook bezig is met het opzetten van een IPO. De beurs zou naar verluidt hierbij gebruik maken van Samsung Securities als uitgiftebegeleidende bank.

Bithumb wordt echter naar verluidt geconfronteerd met een aantal potentiële obstakels voor hun IPO. Zo zei een anonieme functionaris uit de effectenindustrie MoneyToday dat als Bithumb een IPO lanceert, er “verhandelbaarheid en waarderingsproblemen” zullen zijn, evenals “interne bedrijfsproblemen en onzekerheid over cryptocurrencies zelf”.

Bovendien merkt MoneyToday op dat de huidige “ondoorzichtige” samenstelling van aandeelhouders van Bithumb ook vragen kan oproepen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN