Microsoft Blockchain

Microsoft heeft nog geen plannen om in Bitcoin (BTC) te investeren

De bekende technologiegigant en het op één na grootste bedrijf in de Verenigde Staten, Microsoft, heeft aangekondigd dat het geen plannen heeft om op korte termijn het voorbeeld van Tesla Motors te volgen door Bitcoin (BTC) op de balans te zetten, aldus president Brad Smith.

Echter zei Brad Smith, in een interview op 16 februari met Julia Chatterley van CNN, dat Microsoft nog steeds van gedachten zou kunnen veranderen over een Bitcoin-investering.

Op de vraag of Microsoft bespreekt plannen voor diversificatie van cryptocurrency na Tesla’s investering van $1,5 miljard in Bitcoin, zei de president van Microsoft dat hij niet op de hoogte is van dergelijke discussies:

“Ik heb geen nieuw gesprek over Bitcoin gehoord. Maar laat me gewoon zeggen dat ALS we ons investeringsbeleid voor Bitcoin wijzigen, Julia, jij de eerste of in ieder geval de tweede bent die het te horen krijgt.”

Hoewel de technologiegigant momenteel nog niet van plan is om in Bitcoin te investeren, wil dit niet zeggen dat de institutionele interesse in de munt niet is blijven groeien sinds de aankondiging vanuit Tesla Motors. Zo is onlangs bekend geworden dat het beursgenoteerde MicroStrategy voor de tweede keer senior converteerbare obligaties gaat verkopen, met vervaldag 2027, in een privéaanbieding aan “gekwalificeerde institutionele kopers”. Het bedrijf hoopt minimaal $600 miljoen op te halen (met een maximum van $690 miljoen) om meer Bitcoin te kopen.

Als gevolg van dit gigantische nieuws vanuit deze grote instituties, is de Bitcoin koers boven de $50.000-grens uitgebroken en wist een all-time high van $51.700 te bereiken. De marktkapitalisatie van de munt nadert hierdoor tevens de grens van $1 biljoen, met $946 miljard op met moment van schrijven. Dit betekent tevens dat de munt op dit moment een paar plekken gestegen is op de lijst van grootste activa op AssetDash.

Bron: AssetDash

Zoals hierboven te zien is, is Bitcoin momenteel groter giganten als Tencent, Facebook en zelfs Tesla. Het moet echter nog wel in prijs verdubbelen om Microsoft in te halen en heeft daarna nog minimaal $400 miljard nodig om de nummer één positie over te nemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN