Bitcoin Nieuws

Voormalig premier van Canada ziet Bitcoin als een potentiële reservevaluta

Tijdens een recent interview zei voormalig premier van Canada, Stephen Harper, dat hij gelooft dat digitale valuta’s vanuit de centrale banken (CBDC’s) onvermijdelijk zijn en dat hij Bitcoin (BTC) ziet als een alternatieve reservevaluta voor de Amerikaanse dollar. Harper’s opmerking kwam tijdens een interview op de Vancouver Resource Investment Conference in 2021 met Jay Martin van investeringsmaatschappij Cambridge House.

Harper zei dat hoewel de euro, de Chinese yuan en vele andere nationale valuta door velen als reserve worden gebruikt, hun kansen om de Amerikaanse dollar te vervangen vrij klein zijn, aangezien hun prijs ook vrij kwetsbaar is voor schommelingen. Hij ging verder met te zeggen dat, afgezien van goud, Bitcoin mogelijk de netto reservevaluta zou kunnen zijn. Hij zei het volgende:

“Het is moeilijk in te zien wat het alternatief is voor de Amerikaanse dollar als ‘s werelds belangrijkste reservevaluta. Behalve goud, Bitcoin, een hele mand met dingen […] Denk ik dat je zult zien dat het aantal dingen dat mensen gebruiken als reserves zal toenemen, maar de Amerikaanse dollar zal nog steeds het grootste deel ervan zijn.”

CBDC’s zijn onvermijdelijk

Tijdens het interview werd de voormalig premier ook gevraagd om zijn mening te geven over de groeiende hype rond CBDC’s. Harper gelooft dat deze onvermijdelijk zijn gezien de snelheid waarmee het financiële ecosysteem evolueert en meer naar de fintech-kant neigt. Hij merkte ook op dat het enige tijd zou duren voordat het mainstream zou worden, aangezien het een rigoureus regelgevend en monetair beleid zou moeten doorlopen.

Harper’s opmerkingen over de CBDC’s en hun groeiende vraag zijn vrij nauwkeurig, aangezien de ECB-chef onlangs heeft gezegd dat een digitale euro iets is dat ze onderzoeken en van plan zijn te lanceren, maar ze gaf ook aan dat het minstens 5 jaar zou duren voordat deze beschikbaar zal zijn in het publiek domein.

Het is echter duidelijk dat China de duidelijke voorloper is op het gebied van CBDC’s, met zijn bijna lanceringsklare digitale yuan. China begon al in 2014 te werken aan zijn CBDC en momenteel voeren ze verschillende gelijktijdige pilots uit in verschillende steden om nieuwe use-cases voor de digitale yuan te testen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN