President Europese Centrale Bank noemt Bitcoin een speculatief bezit

Christine Lagarde, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), heeft in haar recente toespraak op de Reuters Next-conferentie zich uitgesproken over Bitcoin (BTC). Ze gaf aan dat ze de koningsmunt beschouwd als een speculatief bezit dat speelt met de psychologie van beleggers.

Tijdens haar interactie met de media vroeg iemand naar de evoluerende status van Bitcoin als een lucratieve investeringsoptie, waarop ze reageerde:

“Ik denk dat ze haar eigen vraag heeft beantwoord waarom er mensen zullen zijn die nog steeds de voorkeur geven aan Bitcoin boven digitale valuta vanuit de centrale bank. Is het voornamelijk/puur speculatief? Natuurlijk kan men zeggen dat het zo is. Maar het is een interessant experiment over de psychologie van mensen/investeerders.

De president van de ECB gaf tevens aan dat zij gelooft dat, ondanks zoveel hype rond de regulering van cryptocurrencies, de enige weg vooruit is en dat duidelijke regulering zou leiden tot een hogere acceptatie:

“En er moeten regels zijn en deze moet worden toegepast en overeengekomen op mondiaal niveau. Als er een maas in de wet is, dan zal die maas worden gebruikt. Dus ik denk [… ] dat wereldwijde samenwerking en multilaterale actie absoluut nodig is, of het nu wordt geïnitieerd door de G-7, verplaatst naar de G-20 en vervolgens wordt vergroot […] En de FATF is duidelijk een organisatie die op dat gebied flink is uitgebreidt.”

Lagarde gaf tevens aan dat een digitale euro binnen vijf jaar een realistisch tijdspad is en ging verder met spreken over de plannen van de digitale euro en de positieve reacties die ze kregen van de gemeenschap:

“Maar liefst 8000 mensen hebben daadwerkelijk ingelogd en gereageerd op de vele vragen die op die vragenlijst stonden over een digitale euro. Dus we gaan verder. We stomen niet door omdat het een gebied is waar we heel voorzichtig moeten zijn en waar we een systeem nodig hebben dat veilig is en dat de vraag vanuit de Europeanen goed invult.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!