XRP nieuws

Ripple CEO beantwoordt 5 brandende vragen over de SEC-rechtszaak

Donderdag (7 januari) beantwoordde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, vijf van de meest gestelde vragen over de rechtszaak vanuit Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple en twee van zijn medeoprichters, waaronder hijzelf.

Zoals iedereen vast wel weet, kondigde de SEC op 22 december 2020, een dag voordat voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton aftrad, aan dat het een rechtszaak had aangespannen tegen Ripple Labs Inc. en twee van zijn leidinggevenden. In de aanklacht werd beweerd dat het bedrijf meer dan $1,3 miljard heeft opgehaald via een niet-geregistreerd, doorlopend aanbod van effecten.

Volgens de aanklacht van de SEC hebben Ripple, medeoprichter en voorzitter van Ripple Christian Larsen en de huidige CEO van Ripple Bradley Garlinghouse “kapitaal opgehaald om de activiteiten van het bedrijf te financieren”. De SEC beweert dat:

“[Ripple] heeft vanaf 2013 geld ingezameld door de verkoop van digitale activa, bekend als XRP, in een niet-geregistreerd effectenaanbod aan beleggers in de VS en wereldwijd. [Het bedrijf] heeft miljarden XRP gedistribueerd in ruil voor niet-contante vergoedingen, zoals arbeids- en marktmakende diensten. [De beklaagden] slaagden er niet in hun aanbiedingen en verkopen van XRP te registreren of te voldoen aan enige vrijstelling van registratie, in strijd met de registratiebepalingen van de federale effectenwetten.”

Als gevolg van deze beschuldigingen dook de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, gisteren op Twitter om wat brandende vragen te beantwoorden:

Vraag 1. Waarom heeft Ripple niet geprobeerd om te schikken met de SEC?

Antwoord:

“Ik kan niet in details treden, maar weet dat we hebben geprobeerd – en zullen blijven proberen met de nieuwe administratie – om dit op een manier op te lossen zodat de XRP-gemeenschap kan blijven innoveren, consumenten worden beschermd en ordelijke markten worden behouden.”

Vraag 2. Heb je beurzen betaald om XRP te vermelden? Wanneer wordt het opnieuw aangeboden?

Antwoord:

“XRP is wereldwijd één van de meest liquide (top 3-5) digitale activa en 95% wordt buiten de VS verhandeld. Ripple heeft geen controle over waar XRP wordt vermeld, wie de eigenaar is, enz. Het is open-source en gedecentraliseerd.”

Vraag 3. Wanneer reageer je op de SEC? Waarom ben je stil?

Antwoord:

“Het juridische proces kan traag verlopen! Het lijkt misschien stil, maar er gebeurt van alles achter de schermen. We zullen onze eerste reactie binnen enkele weken indienen. Juridisch specialist Stuart Alderoty zal hier meer over vertellen.”

Antwoord vanuit Stuart Alderoty:

“Aan iedereen die om updates over de SEC-rechtszaak vraagt: geen verrassing, het juridische proces kost tijd! We zijn misschien stil, maar we zijn niet lui. Ons volledige juridische team zal zichzelf binnenkort bekendmaken en we zullen binnen enkele weken onze eerste reactie op de onbewezen aantijgingen van de SEC indienen.”

Vraag 4. Hebben investeerders nog steeds vertrouwen in Ripple?

Antwoord:

“Ja, we hebben echte aandeelhouders. Dat is hoe u Ripple-aandelen bezit door onze aandelen te kopen, niet door XRP te kopen. We zijn teleurgesteld dat Tetragon (die 1,5% van Ripple bezit) probeert zichzelf op oneerlijke wijze te bevoordelen door de beweringen van de SEC.”

Vraag 5. Heb je klanten betaald om XRP te gebruiken?

Antwoord:

“We hebben een aantal klanten, vooral first movers, voorzien van prikkels om ODL te gebruiken – dit is hoe je een betalingsnetwerk opbouwt (en volkomen legaal). Elk betalingsnetwerk (PayPal, Visa, MC, enz.) heeft of maakt nog steeds gebruik van incentives.”

Tot slot sloot hij af met het volgende statement:

“We hebben een product gebouwd dat het EERSTE in zijn soort is: het integreren van nieuwe infra brengt kosten met zich mee. ODL met XRP lost echte problemen op met kosten, snelheid en afwikkeling en het heeft bewezen dat het miljarden dollars kan besparen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN