Bitcoin koers

MicroStrategy’s aankondiging om nogmaals $400 miljoen aan BTC te kopen is niet goed gevallen bij investeerders

Microstrategy, het business intelligence-bedrijf, heeft gisteren zijn plannen aangekondigd om $400 miljoen aan converteerbare senior obligaties uit te geven om meer Bitcoin (BTC) te kopen. De softwaregigant beschouwt Bitcoin als een hedgingactiva die een beter rendement biedt dan de contanten in hun schatkist. Dit nieuws was echter niet voor elke investeerder bullish.

Het lijkt er namelijk op dat het idee van MicroStrategy, om converteerbare senior obligaties uit te geven om Bitcoin te kopen, niet goed is gevallen bij veel beleggers. De overdreven bullishness op Bitcoin heeft er zelfs toe geleid dat de aandelen van het bedrijf door Citibank zijn gedegradeerd van “neutraal” naar “verkopen”.

Van neutraal naar verkopen

De analist van Citibank, Tyler Radke, beveelde investeerders aan om de aandelen van het bedrijf te verkopen, en waarschuwde in een onderzoek dat de recente Bitcoin-euforie van het bedrijf mogelijk een te groot risico is, aldus Seeking Alpha.

Radke noemde de “onevenredige focus” van CEO Michael Saylor op Bitcoin een mogelijk verontrustende trend voor het business intelligence-bedrijf. Hij zei ook dat de geplande verkoop van obligaties van $400 miljoen duidt op “een groter risico voor het verhaal”.

Als gevolg hiervan zijn de aandelen van MSTR gisteren 14% lager gesloten en staan nu op $289. De aandelen zijn echter sinds augustus meer dan verdubbeld, grotendeels gedreven door Saylor’s uitstapje naar Bitcoin.

Een Twitter-gebruiker wees er terecht op dat Microstrategy al voor $500 miljoen aan Bitcoin van zijn schatkist had gekocht, wat door iedereen werd geprezen, maar bijna hetzelfde bedrag aan lenen lijkt geen slimme zet te zijn. Een Twitter-gebruiker schreef:

“Om eerlijk te zijn, het kopen van $500 miljoen aan BTC met reserves is een zeer slimme en gewaagde zet, maar vlak daarna is het lenen van een vergelijkbaar bedrag om te verdubbelen een heel dom, riskant, bijna als een zet van een verslaafde.”

Heeft het iets te maken met de daling van Bitcoin?

De aankondiging van MicroStrategy had een paar maanden geleden voor veel bullish prijsactie gezorgd, echter was dit nu niet het geval. Gisteren/vandaag zag de Bitcoin koers een daling van meer dan $1500, nadat het de afgelopen dagen zijn positie boven $19.200 had behouden. De koningsmunt daalde vandaag met meer dan 3%, en staat momenteel op ongeveer $18.300.

Veel analisten voorspelden al een prijscorrectie voordat de munt de $20.000-grens zou doorbreken. Het is echter de vraag of het iets te maken heeft gehad met de opvallende keus van MicroStrategy en de downgrade vanuit Citibank.

Citibank heeft zelf verschillende rapporten gepubliceerd over Bitcoin, voornamelijk bullish voor zijn institutionele beleggers, dus er is niets om te bewijzen dat de beslissing van de bank te wijten was aan het feit dat het niet in Bitcoin gelooft. Het had waarschijnlijk puur te maken met het feit dat MicroStrategy nu teveel op één paard aan het wedden is en geld wil uitgeven dat het (nog) niet heeft. Vooralsnog denken wij niet dat dit nieuws voor de daling in de Bitcoin koers gezorgd heeft.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN