Ripple koers

Ripple verkoopt één derde van zijn aandelen van MoneyGram

Het blockchain-gebaseerde betalingsbedrijf Ripple heeft aangekondigd dat het één derde van zijn positie in MoneyGram verkoopt. Dit is de allereerste verkoop van het belang van MoneyGram sinds de twee bedrijven vorig jaar een strategische partnership zijn aangegaan.

Volgens een indiening bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten op 27 november bezit Ripple momenteel 6,22 miljoen aandelen van MoneyGram of 8,6% van de uitstaande aandelen. Het fintech-bedrijf heeft ook een warrant om nog eens 5,95 miljoen aandelen te kopen voor een eigen vermogen van 12,2 miljoen aandelen (gelijk aan 17% van de uitstaande MoneyGram-aandelen).

Ripple heeft de SEC laten weten dat het nu ongeveer 4 miljoen MoneyGram-aandelen verkoopt. Dit is 33,3% van zijn volledige belang in het overmakingsbedrijf als de aandelen die door de warrant worden vertegenwoordigd meegeteld worden.

Waarom deze zet?

Toen Ripple vorig jaar juni een eerste $30 miljoen in MoneyGram investeerde, verwierf het bedrijf een belang in MoneyGram. Bij het aangaan van het partnership stemde MoneyGram ermee in om het xRapid-product van Ripple (nu bekend als On Demand Liquidity) en ook de cryptocurrency XRP te gebruiken om grensoverschrijdende betalingen te vergemakkelijken.

In ruil daarvoor kocht Ripple MoneyGram-aandelen tegen een gemiddelde aankoopprijs van $4,10 per stuk, wat een stuk hoger was dan de prijs per aandeel op de normale markt. Gelukkig zijn MoneyGram-aandelen dit jaar met meer dan 250% gestegen en sloten ze op 25 november rond de $7,41, wat betekent dat Ripple miljoenen dollars heeft verdiend met de investering.

Volgens een woordvoerder van Ripple zijn de verkopen (die nog aan de gang zijn) “puur een gerechtelijke beslissing om enige winst te realiseren” op de investering van het bedrijf in MoneyGram en zijn ze niet noodzakelijk een indicatie van de huidige staat van het partnership tussen de twee bedrijven.

Wanneer de verkoop is afgerond, zal Ripple nog steeds 3,22 miljoen aandelen bezitten – of 4,44% van MoneyGram. Als je echter de aandelen meetelt die door de warrant worden vertegenwoordigd, zal Ripple nog steeds ten minste 11% van de betalingsverwerker bezitten.

Ripple voltooide de beloofde investering van 50 miljoen in MoneyGram met nog eens $30 miljoen in november 2019. MoneyGram gebruikt de technologie van Ripple om grensoverschrijdende overboekingen in ten minste vier landen mogelijk te maken. Het in Texas gevestigde bedrijf heeft ook betalingen ontvangen van meer dan $52 miljoen van Ripple voor het verstrekken van liquiditeit aan Ripple’s On-Demand Liquidity-netwerk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN