crypto

Analist waarschuwt voor correctie op Bitcoin koers

De Algemeen directeur van CryptoQuant, Ki Young Ju, waarschuwt dat grote Bitcoin-houders hun activa aan het verplaatsen zijn naar de bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase.

Het hoofd van het blockchain-inlichtingenplatform zegt dat hij gelooft dat de Bitcoin koers een correctieperiode kan doormaken naarmate meer walvissen hun BTC op Coinbase deponeren. Hij zei het volgende op Twitter:

“Te veel BTC-whales op Coinbase. Ik ben nog steeds op de lange termijn optimistisch, maar we kunnen enkele correcties of zijwaarts ondergaan totdat whales inactief worden op lokale beurzen.”

Hij plaatste de onderstaande grafiek bij zijn tweet en zei hier het volgende over:

Exchange Whale Ratio is de relatieve grootte van de top 10 instromen ten opzichte van de totale instroom.”

Bitcoin koers Exchange Whale Ratio
Bron: Twitter

Hij ging verder met:

Historische gegevens voor Coinbase Whale Ratio. Wanneer whales actief zijn (meer dan 90%) op Coinbase, zal de BTC-prijs waarschijnlijk zijwaarts of bearish gaan.”

Bitcoin koers Exchange Whale Ratio
Bron: Twitter

Deze analisten denken er anders over

Hoewel Ki Young Ju op korte termijn bearish is, gelooft de veel gevolgde blockchain-analist Willy Woo dat de aanwezigheid van whales op beurzen niet langer een betrouwbare indicator is voor een uitverkoop op de markt. Hij zei het volgende op Twitter:

“Vroeger waren pieken in vernietiging of kiemrust een slecht teken voor de markt, aangezien oude munten meer ervaren meesters hebben, en dus slimmer geld; dit zou een prijsdaling voorspellen. Tegenwoordig verkopen OG-walvissen niet altijd ook bodems. Er is slimmer geld binnengekomen. “

On-chain-analist Cole Garner lijkt de gevoelens van Woo te weerspiegelen, terwijl hij onthult dat het aantal BTC dat op alle beurzen wordt aangehouden, blijft dalen.

Het is namelijk zo dat, van de bijna drie miljoen BTC eerder dit jaar, de hoeveelheid Bitcoin die op alle beurzen is opgeslagen gedaald is tot 2,36 miljoen BTC, wat aangeeft dat houders wachten op hogere prijzen voordat ze besluiten om te verkopen.

Cole Garner zei het volgende hierover:

“De liquiditeit van de Bitcoin-beurs is aan het smelten. Instellingen zijn niet voorbereid op deze schaarste.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN