Bitcoin

Bitcoin koers kan zelfs nog richting $13.800 dalen

Bitcoin (BTC) lijkt zijn rally vooralsnog niet te gaan voortzetten en het is nog afwachten of de $19.000 level gebroken gaat worden. De Bitcoin koers daalde gisteren onder zijn support level van $18.000, echter duurde het niet lang voordat bulls de prijs weer omhoog konden duwen. Een correctie zou een natuurlijk gevolg zijn van een dergelijke rally. Het is echter nog maar de vraag of we een diepe neerwaartse beweging gaan krijgen.

Analist: Kans is groot dat Bitcoin koers zal dalen

Bitcoin-analist, MagicPoopCannon, gelooft in ieder geval in een terugval, maar hij merkte op dat dit niet altijd gegarandeerd is. In een analyse die hij op Tradingview plaatste, zei hij het volgende:

“BTC is door het resistance level van de pivot high op $17.115 (gele trendlijn) heen geslagen, alsof het niet eens bestond. Hoewel Bitcoin momenteel geen tekenen van vertraging vertoont, verwacht ik door de parabolische aard van deze rally een terugval.”

“Dat gezegd hebbende, is een pullback technisch niet gegarandeerd. Als je terugkijkt op eerdere gevallen waarin BTC oude recordhoogtes ooit uitschakelde, zijn er verschillende voorbeelden waarbij Bitcoin een snelle opkomst voortzette, zonder veel terug te dalen.”

De reden waarom de Bitcoin koers zou kunnen dalen volgens Magic, is omdat Bitcoin te ver verwijdert zou zijn van de groene en rode Gaussian channel, zoals te zien is in de onderstaande grafiek. Magic gaf aan dat als de Bitcoin koers zich te ver van deze kleuren beweegt, het vrijwel altijd terug zal keren.

Bitcoin koers

Support gebied van $13.800 testen

Tot slot gaf Magic aan dat, als Bitcoin zal dalen, het hoogstwaarschijnlijk de support van $13.800 zal testen. Dit zou betekenen dat de Bitcoin koers met ongeveer 20% daalt vanaf zijn huidige prijs.

“Als er [een correctie] plaatsvindt, denk ik dat het ons waarschijnlijk naar het Gaussian channel kan brengen, of ergens dichtbij. In feite lijkt die groene trendlijn bij $13.800 een waarschijnlijk doelwit, aangezien deze nooit op support is getest en dicht bij het Gaussian channel ligt.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN