XRP kan een flinke uitverkoop tegemoet zien

Bitcoin (BTC) heeft deze week voor een kleine schokgolf gezorgd in de wereld. De Bitcoin koers wist deze week een stijging neer te zetten boven de $15.000 en wist bijna de $16.000 te bereiken. De altcoins wisten ook goed te presteren. Zo wist Ethereum koers een push naar $447 te realiseren en Chainlink wist te stijgen tot boven de $12.

De enige top 10 munt die achterbleef was XRP. Tuurlijk is de munt ook gestegen in dollars, echter wist de munt geen indrukwekkende winsten neer te zetten. Een cryptohandelaar heeft dan ook een akelig ogende lange termijn grafiek gedeeld voor de Ripple koers, en gelooft dat de rally van Bitcoin eindelijk het “XRP-leger” zou kunnen dwingen zich over te geven en “een nederlaag toe te geven”. Hij gelooft echter ook dat de munt daarna weer een nieuwe all time high zal bereiken.

XRP koers presteert erg slecht

XRP, een altcoin die de afgelopen drie jaar slechter heeft gepresteerd dan de meeste andere ’top altcoins’ sinds zijn vorige piek, is flink gedaald op het BTC-handelspaar. De op de vierde plaats geplaatste cryptocurrency heeft sinds het begin van de bearmarkt vijf significante lagere dieptepunten in op de hogere timeframes vastgesteld. Dit terwijl de koningsmunt juist in een bullmarkt zit.

XRP zit echter nog steeds in een neerwaartse trend op het BTC-paar. En volgens de bekende cryptohandelaar, Luke Martin, zou het genoeg kunnen zijn om eindelijk het leger van Ripple-supporters te capituleren.

XRP kan echter een flinke comeback maken

Luke Martin is een handelaar en gastheer van de VentureCoinist-podcast. Hij heeft onlangs aangegeven dat hij gelooft dat de Bitcoin-bullrun, die onlangs is begonnen, “het XRP-leger eindelijk zal dwingen zich over te geven en de nederlaag toe te geven.”

Die capitulatie kan er echter ook voor zorgen dat Ripple eindelijk weer gaat stijgen. In Martin’s grafiek resulteert de sterke piercing van de onderste ondersteuning in een elastisch bandachtig effect dat XRP naar zijn hoogste punt ooit tegen BTC gaat sturen.

Zoals Martin zegt, kon het XRP-leger eindelijk een nederlaag toegeven tijdens het vroege begin van de bullrun van Bitcoin, maar die uitverkoop zou de laatste daling kunnen zijn voordat de bullrun van Ripple begint.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!