Bitcoin koers kan binnenkort weer volatiliteit gaan zien

Na het openen van de maand oktober op een koers van $10.923, is Bitcoin (BTC) gedaald en bevindt zich sindsdien tussen $10.500 en $10.600. De volatiliteit is sindsdien aanzienlijk afgenomen omdat de munt in consolidatie is geweest en de prijsrange krapper is geworden. Dit gaat echter veranderen, althans volgens verschillende analisten.

Volatiliteit staat op het punt terug te keren

De analist en cryptohandelaar, Josh Rager, zegt dat de volatiliteit op het punt staat terug te keren en dat de Bitcoin koers binnenkort kan breken, maar in welke richting?

Volgens de analist zal een doorbraak boven de prijs van $10.900 tot $11.150 ervoor zorgen dat de prijs omhoog gaat in een aanhoudende bullish trend. Anders kan een neerwaartse beweging onder de $10.000 op handen zijn. Hij zei het volgende op Twitter onder vermelding van de volgende grafiek:

Bron: Josh Rager Twitter

“Als Bitcoin niet boven de zone hierboven ($10.900 tot $11.150) kan breken bij de volgende impulsieve zet, dan blijft Bitcoin waarschijnlijk naar beneden gaan onder $10k, IMO.”

Bullish trend blijft intact, volgens analisten

De Bitcoin koers is erin geslaagd om nu 70 dagen op rij boven het niveau van $10.000 te blijven, wat een nieuw record is. Volgens het cryptocurrency YouTube-kanaal Altcoin Daily is dit een indicatie dat de bullish trend van Bitcoin intact blijft, ondanks de rustige marktomstandigheden, aangezien de munt steeds populairder wordt in landen als Venezuela.

Een andere analist Timothy Peterson had voorspeld dat de Bitcoin koers op korte termijn niet meer onder de $10.000 zou komen. Hoewel het digitale activum tijdelijk onder deze prijs daalde tijdens de wilde prijsbewegingen die voorafgingen aan de huidige consolidatie, zouden de 70 dagen boven het niveau een indicatie kunnen zijn dat Bitcoin inderdaad het gevecht tegen de $10.000-grens heeft gewonnen.

Als dit het geval is, breekt Bitcoin mogelijk uit binnen zijn range om zijn opwaartse beweging te bevestigen als het eindelijk gebeurt. Opvallend is het feit dat Bitcoin gisteren voor het eerst sinds 1 oktober boven de $10.700 was gestegen. Als de opwaartse beweging doorzet, kan dit de terugkeer zijn van de volatiliteit waarnaar Rager verwijst, en kan dit spannendere dagen brengen dan we momenteel hebben gezien.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!