Wat te verwachten van de Bitcoin koers?

De Bitcoin koers is zich weer redelijk aan het herstellen nadat het nieuws bekend werd dat BitMEX is aangeklaagd vanwege verschillende illegale praktijken, waaronder anti-witwasschendingen. Het nieuws van 1 oktober heeft waarschijnlijk voor paniek gezorgd bij cryptocurrency handelaren, waardoor de koningsmunt binnen enkele minuten een daling zag van meer dan $300 dollar.

Verder lukte het Bitcoin deze maand nog niet om de $11.000 te bereiken. De koningsmunt heeft de afgelopen dagen moeite om deze piek te bereiken en blijft herhaaldelijk bewegen tussen $10.350 en $10.950. Op het moment van schrijven beweegt de koers rond de $10.580 op Binance.

Bitcoin koers
Bron: Binance

Heb je nog geen account op Binance? Maak dan nu een account aan en ontvang 10% handelskorting!

Wat kunnen we van de Bitcoin koers verwachten?

We spraken met de mannen van CryptoCoinTalk om te ontdekken wat hun visie op de Bitcoin koers is. Ze gaven het volgende aan:

“Wanneer we naar Bitcoin kijken zien we direct dat we resistance hebben ondervonden van de supply zone en de top range. Volgens de theorie is de kans nu enorm groot dat we down gaan en aan de onderzijde liquiditeit gaan ophalen. Wanneer we de move down krijgen is de volgende support zone de $10.436 area.”

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Wat kunnen we van de cryptomarkt verwachten?

De cryptomarkt is de afgelopen maanden ‘booming’ geweest en na ‘black thursday’ hebben we aanzienlijke stijgingen op verschillende cryptocurrencies gezien waaronder Bitcoin. Volgens CryptoMichaël kan de aankomende periode echter relatief saai worden en kunnen er flinke correcties gaan plaatsvinden op de cryptomarkten. Hij zei het volgende op Twitter en plaatste daarbij een grafiek:

“Ik geloof dat we een relatief saai en correctief kwartaal zullen zien op de cryptomarkten. In geschiedenis; $ETH zakt regelmatig in december, om het kwartaal erna te beginnen. $Bitcoin dominantie begint op te lopen, om zich klaar te maken voor een altseason in Q1 2021.”

Bitcoin koers
Bron: Twitter

Bitcoin zal tegen 2021 onder de $55.000 blijven

Een van de meest populaire Bitcoin-analisten en maker van het beroemde Stock-to-Flow-model, PlanB, heeft onlangs op Twitter een peiling gedaan, met de vraag waar de Bitcoin koers heen zal gaan. Uit de antwoorden blijk dat de meerderheid van de deelnemers gelooft dat Bitcoin tegen het einde van 2021 onder de $55.000 zal blijven.

Bron: Twitter

Er stemden in totaal 24.134 kiezers en 34,6% gelooft dat Bitcoin onder de oorspronkelijke S2F-modelvoorspelling zal blijven – $ 55.000. 19,3% antwoordde dat Bitcoin in de komende 15 maanden de $55.000, zal bereiken. 26,5% van alle respondenten gelooft dat de Bitcoin koers in 2021 zal eindigen op $100.000, en 19,5% toonde nog meer optimisme door $288.000 per munt te voorspellen.

Analyse

Gisteren plaatsten we ook een Bitcoin koers analyse van Beneluxcrypto. Hij gaf aan dat er gemixte signalen zijn, maar wel meer bullish dan bearish voor de short-term. Lees de volledige analyse hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!