Bitcoin Nieuws

CryptoMichaël: waar gaat de Bitcoin koers naartoe?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers is relatief stabiel in de afgelopen weken, maar de rest van de markt niet. Vooral in de DeFi sector vallen rake klappen, aangezien de verliezen daar significant zijn. Hierdoor is het sentiment van extreem positief geschakeld naar extreem negatief. Is dit sentiment wel gerechtvaardigd als we naar Bitcoin kijken? Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin op $10.500.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

De daggrafiek van Bitcoin laat zien dat er een kleine trendwisseling heeft plaatsgevonden. Helaas kon de doorbraak boven $12,000 geen doorgang vinden in midden augustus, waarna er een neerwaartse trend is gestart.

Ditzelfde $12,000 niveau werd bevestigd voor weerstand, waarna de Bitcoin keihard door het steunniveau rond $11,100-11,300 viel. Wat gebeurt er na zo’n daling? Het volgende steunniveau wordt gezocht.

Echter, door de scherpe versnelling van begin augustus waren er weinig steunniveaus, behalve rond $10,000 en $9,600. Dit $10,000 niveau werd geaccepteerd als steun, waarna er een kleine rally naar $11,100 is ontstaan.

Echter, dit $11,100 was voorheen steun en wordt nu weerstand. Geen positief teken. Het is aannemelijk dat de koers van Bitcoin daardoor nog een keer naar $10,000 gaat om daar steun te gaan vinden en daarmee een nieuwe ‘range’ maakt om zich in te bewegen.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

De 4-uur-grafiek van Bitcoin laat een duidelijke terugval zien vanaf het $11,150 niveau. Deze daling heeft zich voortgezet tot het steunniveau rond $10,300, maar dit is een redelijk fragiel niveau.

Als er een korte opwaartse beweging mogelijk is, dan is het $10,800 een cruciaal niveau om te doorbreken. Mocht daar weerstand gevonden worden, waarna Bitcoin weer verder daalt, dan is het aannemelijk dat het CME gat op $9,600 gevuld gaat worden.

Mocht $10,800 echter wel doorbroken worden, dan is het volgende niveau rond $11,100 essentieel om te doorbreken.

Weekgrafiek Totale marktkapitalisatie

Bron: TradingView

Wat is er nou eigenlijk aan de hand met de markt? Waarom gaat de markt niet in één rechte kaars omhoog, zoals in 2017?

Dat komt doordat de markt in een hele andere fase zit. De markt is in een opbouwende fase, waarin niveau’s telkens getest worden voor steun, alvorens de markt verder omhoog beweegt.

Een voorbeeld is te vinden in het weekplaatje van de totale marktkapitalisatie. Doorbraak van een cruciaal niveau rond $280 miljard, waarna er weerstand ondervonden wordt op het $385 miljard niveau.

Heel normaal is een test van het vorige weerstandsniveau, welke het $280 miljard gebied is. Hier komen ook de 100-Week en 200-Week Moving Averages kijken voor steun.

Mocht de markt in het groene gebied steun ondervinden, dan heeft het een nieuwe hogere bodem neergezet. Dat is een positief teken. Dit houdt in dat de markt weer richting $400 miljard gaat kijken. En een doorbraak van het $400 miljard niveau kan zorgen voor een rally naar $500 en mogelijk $700 miljard.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN