Ethereum analyse

CryptoCoinTalk: Ethereum koers analyse

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vaak gaan het USDT handelspaar van Ethereum en Bitcoin hand in hand qua koersverloop. Als Bitcoin (BTC) er bullish uit ziet, ziet Ethereum er meestal ook bullish uit en vice versa. Toch lijkt Ethereum op dit momenteel zwakker dan Bitcoin en dat maakt het wel een interessante kwestie, aangezien beide assets elkaar dus meestal volgen. Vandaag gaan we daarom een uitgebreide analyse doen van de Ethereum koers.

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek hebben we de supportzone van $358-$378 niet weten te behouden. We hebben een bearish retest daarvan gemaakt met een flinke rejection candle. Op dit moment is het erg belangrijk dat we die supportzone weer terugclaimen als we een verdere stijging op zowel Ethereum als veel altcoins willen gaan zien.

Ethereum koers
Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Ethereum lijkt hier wel op enige vorm van support te zitten van het 4-uur orderblock en de fibonacci retracement levels, maar vlak hierboven hebben we ook te maken met significante resistance. De kans is daarom groot dat we vanaf daar een afwijzing gaan laten zien, om vervolgens de beweging omlaag te maken naar het dagelijkse orderblock op $316-$322.

Mochten we de resistance op $357,05 wel breken en reclaimen als support is de kans groot dat we een verdere stijging op Ethereum gaan zien richting de $385 regionen.

Bron: Tradingview

Altcoin index

De altcoin index, oftewel de index van de markt met de altcoins, maar zonder Bitcoin, lijkt ook een bearish retest te maken en dat zou zeer ongunstig zijn voor de altcoinmarkt. Het is daarom belangrijk dat we op veel altcoins een bounce gaan zien op de korte termijn.

Bron: Tradingview

Conclusie

Kortom, de Ethereum koers lijkt klaar voor een kleine beweging omhoog, om vervolgens de weg omlaag te vervolgen. Altcoins zien er over het algemeen niet heel sterk uit. Grote kans dus dat we op veel alts een diepere retracement gaan zien.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN