Bitcoin prijs

Morgen is een belangrijke dag voor de Bitcoin koers

Na de korte uitbraak van de Bitcoin (BTC) koers boven de $12.000, lijkt BTC zich weer rustig te bewegen tussen de $11.000 en $12.000. De Bitcoin koers staat dan ook op het moment van schrijven op $11.380. Echter staat er iets groots te gebeuren, want een groot aantal Bitcoin opties zullen morgen (28 augustus) aflopen!

Bitcoin-optiemarkt ziet enorme contractverloop

Morgen is een bijzondere dag en één die de geschiedenisboeken in zal gaan. Het is namelijk één van de grootste vervaldagen van de Bitcoin-optiemarkt. Er zullen morgen namelijk 65.000 aan BTC contracten vervallen, met een waarde van ongeveer $740 miljoen.

Op dit moment loopt het grootste deel van deze contacten via Deribit, wat ongeveer 76% is van deze 65.000 BTC-optiecontracten. Dit maakt de crypto-derivatenbeurs op dit moment een van de marktleiders van de crypto-optiemarkt. In een recent bericht legde Deribet ook het een en ander uit over de aflopende optie-contracten. Het is namelijk zo dat 37% van de totale Open Interest (OI) op alle grote handelsplatforms voor opties afloopt.

“Grote opties vervallen aanstaande vrijdag 28 aug. 2020! 65k BTC-opties vervallen aanstaande vrijdag met een nominale waarde van> $740 miljoen, wat neerkomt op ongeveer. 37% van de totale open interest op de markt (Deribit + CME + OKEX enz.).”

Bron: Twitter

Bitcoin koers ongunstig tussen de $9.000 en $12.000

De crypto-derivatenbeurs gaf verder aan dat een prijsniveau tussen de $9.000 en $12.000 ongunstig is voor de houders van Bitcoin-opties. Volgens Deribet zou een beweging tussen dit prijsniveau slechte gevolgen hebben voor investeerders die zowel call- als putopties houden.

“Max pain is een berekening die laat zien op welk prijsniveau optiehouders (kopers) als geheel de maximale financiële pijn zouden lijden. Zoals kan worden afgeleid uit de grafiek, zou dit een bereik zijn van $9.000-12.000. “

Bron: Twitter

De onderzoekers van Skew hebben onlangs ook een grafiek gedeeld waarbij de CME Bitcoin Futures aanzienlijke shortposities op hefboomfondsen registreerde. Het geeft een duidelijk beeld dat een meerderheid van de handelaren nu gokken op een bearish scenario voor de Bitcoin koers. Ook deelden wij onlangs een artikel waarin te lezen was dat analisten suggereren dat de Bitcoin koers wellicht de $10.500 zal gaan testen.

Wat denken jullie dat de Bitcoin koers gaat doen? Laat het ons weten op een van onze social media pagina’s!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN