Apple nieuws

Apple is nog steeds vijandig richting cryptocurrencies

Hoewel we al meerdere berichten hebben geplaatst over het feit dat de grootste smartphonefabrikant van de wereld, Samsung Electronics, een voorstander is van cryptocurrencies en blockchain-technologie, is de Amerikaanse concurrent Apple minder happig op de nieuwe technologie.

Zo is gisteren duidelijk geworden dat de Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase en Apple het nog steeds niet met elkaar kunnen vinden. Enkele maanden geleden werd al duidelijk dat de applicatie van Coinbase uit de Apple Store verwijdert zou kunnen worden en de relatie is sindsdien niet verbetert.

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, tweette op 22 augustus dat Apple bepaalde functionaliteiten voor cryptocurrencies blijft blokkeren, waaronder het kunnen verdienen van geld en gedecentraliseerde applicaties (DApp) -browsers, zonder beperkingen. Hij zei:

“Apple is door de jaren heen zeer restrictief en vijandig geweest ten opzichte van cryptocurrency. Ze blokkeren momenteel nog steeds een aantal functies, waaronder de mogelijkheid om geld te verdienen met cryptocurrency door taken uit te voeren, en dapp-browsers, zonder beperkingen.”

In december waarschuwde Coinbase zijn klanten dat het mogelijk zijn DApp-browser uit zijn applicatie zou moeten verwijderen om te voldoen aan het App Store-beleid van Apple. Destijds wilden zowel de Apple Store als Google Play DApps uit hun netwerk verwijderen.

Apple, en met name de App Store van de technologiegigant, ligt de laatste tijd onder vuur vanwege oneerlijke voorwaarden die het geeft aan app-ontwikkelaars en uitgevers. The Wall Street Journal, The New York Times en game-ontwikkelaar Epic Games hebben Apple allemaal opgeroepen om eerlijkere voorwaarden voor ontwikkelaars te creëren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN