China gaat digitale yuan testen in Greater Bay Area in Hong Kong

De digitale valuta (CBDC) van China, digitale yuan, zal in de komende weken getest worden in de Greater Bay Area (GBA) in Hong Kong. Dit meldde het lokale persbureau de Southern Daily op 12 augustus.

De volgende negen steden vallen onder de Greater Bay:

  • Guangzhou
  • Shenzhen
  • Zhuhai
  • Foshan
  • Dongguan
  • Zhongshan
  • Huizhou
  • Zhaoqing
  • Hong Kong
  • Macau

GBA belangrijk knooppunt in Azië

De GBA is een belangrijk financieel en technisch knooppunt in Azië. De totale bevolking bestaat uit meer dan 69 miljoen mensen. Bovendien heeft het een bruto binnenlands product van ongeveer $1,5 biljoen.

He Xiaojun, directeur van het Local Financial Supervision Administration Bureau van de provincie Guangdong, gaf aan dat Guangdong een grote rol zal spelen bij de grensoverschrijdende adoptie van DCEP. Verder zei hij ook dat Guangdon belangrijk zal zijn bij de integratie met Hong Kong op het gebied van virtueel bankieren. Hij zei:

“Guangdong zal innovatie verder aanmoedigen, de bedrijfsintegratie met Hong Kong en Macao verdiepen op het gebied van virtueel bankieren en andere aspecten, gegevensbarrières doorbreken en innoveren. Door het gebruik van digitale valutascenario’s kan moderne financiële technologie de bouw en ontwikkeling van de hele Greater Bay Area beter van dienst zijn.”

De officiële GBA website laat ons zien dat Hong Kong de “meest open en internationale stad” in de GBA is. Bovendien bevat het meerdere internationale handelsknooppunten. De website merkt ook op dat Hong Kong een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de GBA terwijl het “de dubbele voordelen geniet” van de intergouvernementele benadering die bekend staat als “één land, twee systemen.”

Digitale valuta testen op ‘Uber van China’

Eerder werd ook bekendgemaakt dat de digitale valuta van China getest zal gaan worden op Didi Chuxing, de ridesharing-gigant die ook wel de Uber van China wordt genoemd. Daarnaast is China van plan om haar digitale valuta te testen op platforms die worden beheerd door Meituan Dianping – een voedselgigant die wordt ondersteund door Tencent Holdings Ltd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!