Aantal zoekopdrachten naar Ethereum bereikt jaarlijks hoogtepunt

Ethereum (ETH) is dit jaar erg populair onder cryptocurrency-investeerders. Dit komt zowel door de alsmaar groeiende DeFi-markt en doordat de langverwachte update van het netwerk voor de deur staat, ook wel bekend als Ethereum 2.0.

Door deze twee factoren, is het activum een steeds populairdere zoekopdracht geworden op de welbekende zoekmachine Google. Zo laten de laatste gegevens van Google Trends zien dat, zowel in de VS als wereldwijd, de belangstelling in Ethereum aan het groeien is. Het is zelfs zo dat het aantal zoekopdrachten een 12 maandelijks record bereikt heeft.

Bron Google Trends

Op de bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat Nigeria het meest zoekt op “Ethereum”. Het is echter niet precies duidelijk hoe deze landen gerangschikt worden, aangezien het ons lastig voor te stellen lijkt dat de 2 miljoen inwoners van zowel Macedonië als Kosovo het zoekwoord vaker hebben ingetypt dan de 66 miljoen mensen die in het Verenigd Koninkrijk wonen, die overigens pas op 35ste plek terug te vinden is.

Google zoekopdrachten naar Bitcoin

Op de onderstaande afbeelding is duidelijk te zien dat Bitcoin (BTC) relatief gezien momenteel minder populair is dan Ethereum op de zoekmachine. Dit is echter ook terug te zien in de prijsstijgingen van de afgelopen tijd. De Ethereum koers is in de afgelopen tijd meer dan verdubbeld, terwijl de Bitcoin koers een stuk lager rendement neer wist te zetten.

Bron Google Trends

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!