Google

Aantal zoekopdrachten naar Ethereum bereikt jaarlijks hoogtepunt

Ethereum (ETH) is dit jaar erg populair onder cryptocurrency-investeerders. Dit komt zowel door de alsmaar groeiende DeFi-markt en doordat de langverwachte update van het netwerk voor de deur staat, ook wel bekend als Ethereum 2.0.

Door deze twee factoren, is het activum een steeds populairdere zoekopdracht geworden op de welbekende zoekmachine Google. Zo laten de laatste gegevens van Google Trends zien dat, zowel in de VS als wereldwijd, de belangstelling in Ethereum aan het groeien is. Het is zelfs zo dat het aantal zoekopdrachten een 12 maandelijks record bereikt heeft.

Bron Google Trends

Op de bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat Nigeria het meest zoekt op “Ethereum”. Het is echter niet precies duidelijk hoe deze landen gerangschikt worden, aangezien het ons lastig voor te stellen lijkt dat de 2 miljoen inwoners van zowel Macedonië als Kosovo het zoekwoord vaker hebben ingetypt dan de 66 miljoen mensen die in het Verenigd Koninkrijk wonen, die overigens pas op 35ste plek terug te vinden is.

Google zoekopdrachten naar Bitcoin

Op de onderstaande afbeelding is duidelijk te zien dat Bitcoin (BTC) relatief gezien momenteel minder populair is dan Ethereum op de zoekmachine. Dit is echter ook terug te zien in de prijsstijgingen van de afgelopen tijd. De Ethereum koers is in de afgelopen tijd meer dan verdubbeld, terwijl de Bitcoin koers een stuk lager rendement neer wist te zetten.

Bron Google Trends

Nederland vs België

Als we puur kijken naar de gegevens van Nederland en België, dan is duidelijk te zien dat Ethereum in deze twee landen ook aan populariteit aan het winnen is. Als we het aantal zoekopdrachten in deze twee landen met elkaar vergelijken, is echter wel te zien dat de Nederlanders vaker de nummer 2 cryptocurrency intypen in de zoekbalk dan de Belgen.

Bron: Google Trends

Als we vervolgens dezelfde vergelijking doen met Bitcoin, dan kunnen we duidelijk zien dat er een patroon is.

Bron: Google Trends

Zoals hierboven te zien is, is hetzelfde patroon te zien bij Bitcoin als op Ethereum. Door deze gegevens naast de gegevens te leggen die wij als CryptoBenelux terug zien in onze website statistieken, kunnen we concluderen dat de Belgen momenteel minder interesse tonen in Bitcoin en Ethereum dan de Nederlanders. Hoe dit komt is echter nog niet precies duidelijk. Het kan te maken hebben dat Belgen wellicht wat terughoudender zijn met het adopteren van nieuwe innovaties, of het kan te maken hebben met het feit dat de regering van België meer waarschuwt voor cryptocurrencies dan de Nederlandse regering.

Hoe denken jullie dat dit komt? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN