Binance 2.0

Binance stablecoin krijgt goedkeuring van financiële toezichthouder

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De banken in New York kunnen nu de stablecoin genaamd Binance USD (BUSD), van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange Binance, listen en bewaren. Dit is mogelijk na de recente goedkeuring door de New York Financial Department of Financial Services (NYDFS).

Bron: Twitter

De NYDFS heeft zijn ‘Greenlist’ aangevuld met Binance USD. Dit betekent dat banken geen verdere goedkeuringen meer nodig hebben van de regelgevende waakhond om de stablecoin te gaan gebruiken. Volgens het nalevingsaanbod van Finance kunnen gelicentieerde financiële instellingen zo snel mogelijk BUSD gebruiken.

“Als JP Morgan morgen besluit BUSD te gebruiken, kunnen ze dat onmiddellijk doen.”

Binance beweerde dat het tijdens de lancering van Binance USD in september 2019 al goedkeuring had gekregen van de NYDFS. Echter was verdere goedkeuring vereist voor exchanges voordat ze de Stablecoin konden listen.

NYDFS heeft al digitale valuta’s zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en dergelijke toegevoegd aan de ‘Greenlist’. Stablecoins zoals Gemini Dollar zijn ook goedgekeurd door de toezichthouder.

Binance USD in samenwerking met PAXOS

Binance werkte samen met het in New York gevestigde Paxos Trust Company om Binance USD Stablecoin te lanceren. Paxos is door NYDFS goedgekeurd om in 2018 stablecoins uit te geven.

Binance CEO Changpeng Zhao verklaarde:

“We hopen meer financiële diensten te ontgrendelen voor het grotere blockchain-ecosysteem door de uitgifte van BUSD, inclusief meer gebruiksscenario’s en nut door de kracht van digitale activa.”

De door USD gesteunde stablecoin is rechtstreeks 1:1 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en biedt gebruikers de kans om hun geld te digitaliseren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN