NBA-spelers investeren in financieringsronde van Dapper Labs

Een groep spelers van de National Basketball Association (NBA) behoort tot de groep van investeerders die in de nieuwe financieringsronde van $12 miljoen van Dapper Labs heeft geïnvesteerd.

Spencer Dinwiddie en Garrett Temple uit Brooklyn Nets, Andre Iguodala uit Miami Heat, JaVale McGee uit Los Angeles Lakers en Aaron Gordon uit Orlando Magic zijn degenen die de startup gesteund hebben. Dapper Labs staat vooral bekend vanwege zijn op Ethereum gebaseerde spel CryptoKitties.

Dapper Labs heeft de financiering opgehaald voor zijn nieuwe blockchain, “Flow”. Het in Vancouver gevestigde bedrijf bouwde de blockchain om de uitdagingen aan te pakken die zij ondervonden bij het lanceren en bouwen van producten op Ethereum.

Volgens de aankondiging zal het geld worden gebruikt om de ontwikkeling van Flow voort te zetten en ontving het bedrijf extra investeringen van nieuwe investeerders zoals Coinbase Ventures en bestaande investeerders, waaronder Andreessen Horowitz en Union Square Ventures.

Volgens mede-oprichter en CEO Roham Gharegozlou, zal Dapper Labs zijn nieuw beveiligde fondsen gebruiken om te werken aan aanvullende projecten, waaronder partnerships met Warner Music Group, Dr.Seuss Enterprises en het Ultimate Fighting Championship (UFC).

Tot dusver heeft Dapper Labs voor $1,2 miljoen aan digitale NBA-kaarten op Flow verkocht. De kaarten zijn verkocht via NBA Top Shot, een door het bedrijf ontwikkelde bèta-app.

De bekende NBA-speler Dinwiddie – die in de crypto-wereld ook wel bekend is geworden door zijn crowdfunding-actie, waarbij hij $25 miljoen in Bitcoin (BTC) probeerde op te halen – zei het volgende over het project:

“Blockchain gaat de financiële sector ingrijpend veranderen en heeft een grote impact op de consument. Flow kan het voertuig zijn voor consumenten om de ruimte te betreden door middel van producten, zoals NBA Top Shot, waar ze plezier hebben, maar tegelijkertijd een nieuwe zelf-soevereiniteit creëren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!