NBA speler Spencer Dinwiddie wil ongeveer $25 miljoen aan Bitcoin ophalen

NBA speler Spencer Dinwiddie wil $24,6 miljoen aan Bitcoin (BTC) ophalen via GoFundMe. Bij het behalen van dit doel kunnen fans kiezen voor welk team hij vervolgens zal gaan spelen. Het gaat om een contractsduur van één jaar.

https://www.instagram.com/p/CAOxtUpJ_IN/?utm_source=ig_embed

Spencer Dinwiddie zei het volgende in een verklaring:

“Sportschoenbedrijven en sponsors beïnvloeden de teambeslissingen de hele tijd. Mij / onze grootste sponsors zullen altijd de fans zijn, dus ik wil hier plezier mee hebben terwijl we allemaal in quarantaine zitten.”

Spencer Dinwiddie is iemand die graag zijn eigen weg volgt en niet altijd aan alle regeltjes wil vastzitten en volgens zijn verklaring hebben bedrijven veel invloed op teams en spelers.

Hij zei echter ook:

“Ik hoop dat er geen eigenaren / teampersoneel deelnemen, zodat er is geen sprake is van vals spel bij deze unieke manier van kiezen.”

Doneren aan een goed doel

Mocht het doel niet behaald worden dan heeft Spencer Dinwiddie beloofd dat hij het geld aan een goed doel doneert. Is dit wel het geval, dan kan hij pas na het seizoen 2020-21 vertrekken.

Wat fans uit dit proces halen, behalve dat ze een kleine stem hebben in waar hij over een paar jaar mogelijk gaat spelen, is niet echt duidelijk. Het lijkt er namelijk op dat Dinwiddie zowel de Bitcoin die door fans is ingezameld als het geld dat hij verdient aan die toekomstige eenjarige deal, mag behouden.

Dat Dinwiddie iets met de crypto-industrie heeft zagen we eerder al. Eerder dit jaar maakte Spencer Dinwiddie bekend dat hij zijn security token offering (STO) ging aanbieden. Dit deed hij in samenwerking met het digitale effectenbedrijf Securitize.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!