Crypto-beurzen hebben €1,1 miljard geaccepteerd van adressen met ‘hoog risico’

Crypto-beurzen hebben in de eerste helft van 2020 147.000 BTC, dit betekent ruim €1,1 miljard, geaccepteerd van adressen die aangemerkt zijn met ‘hoog risico’. Dit volgens een rapport van onderzoeks- en analysebureau Peckshield.

Volgens het rapport waren verschillende crypto-beurzen verantwoordelijk voor het accepteren van meer dan één miljard aan fondsen van portefeuilleadressen die als ‘hoog risico’ werden aangemerkt, vanwege eerdere verdachte of illegale activiteiten. Het rapport beweert dat adressen met een hoog risico portefeuilles zijn die op de sanctielijst van elk land zouden kunnen staan.

Het crypto-analysebedrijf ontdekte verder dat cryptocurrency-exchange Huobi de eerste keus was van adressen met een hoog risico, gevolgd door Binance en OKEx. Volgens het resultaat van de studie waren de drie grootste handelsplatforms goed voor meer dan 60% van het totaal dat ontvangen is door hoog risico adressen.

Het rapport merkte tevens op dat Bitcoin-mixers en exchange-swaps, die de Know-Your-Customer-regels (KYC) omzeilen, het proces van het volgen van risicovolle fondsen moeilijker maken.

1xbit

Nigeriaanse scammer zet miljoenen om via Gemini Exchange

Recentelijk kwam het nieuws naar buiten dat het geld van een Nigeriaanse scammer, die meer dan $15,3 miljoen heeft gestolen niet teruggevorderd kan worden. Dit omdat het bedrag is omgezet naar Bitcoin (BTC) en dus onbereikbaar is voor wetshandhavers.

De FBI heeft verklaard dat de daders de Bitcoins hebben kunnen omzetten via Gemini exchange. De scammer, Olalekan Jacob Ponle, alias Woodberry, werd in Dubai met nog 10 anderen gearresteerd. De klacht die nu is ingediend door de FBI was gericht op de werkzaamheden van Ponle en de manier waarop het gestolen geld is overgemaakt.

Ponle en zijn handlangers zouden volgens de aanklacht verschillende Amerikaanse bedrijven hebben opgelicht. Daarbij zouden ze meer dan $6,5 miljoen hebben omgezet in Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!