Bitcoin koers

Nigeriaanse scammer zet miljoenen om in Bitcoin via Gemini Exchange

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Recentelijk kwam het nieuws naar buiten dat het geld van een Nigeriaanse scammer ,die meer dan $15,3 miljoen heeft gestolen niet teruggevorderd, kan worden. Dit omdat het bedrag is omgezet naar Bitcoin (BTC) en dus onbereikbaar is voor wetshandhavers.

De FBI heeft verklaard dat de daders de Bitcoins hebben kunnen omzetten via de Gemini exchange. De scammer, Olalekan Jacob Ponle, alias Woodberry, werd in Dubai met nog 10 anderen gearresteerd. De klacht die nu is ingediend door de FBI was gericht op de werkzaamheden van Ponle en de manier waarop het gestolen geld is overgemaakt.

Ponle had een sluwe tactiek genaamd business email compromise (BEC). Hij richtte zich op werknemers van bedrijven en manipuleerde ze om geld over te schrijven naar de bankrekening van de crimineel.

1xbit

Ponle en zijn handlangers zouden volgens de aanklacht verschillende Amerikaanse bedrijven hebben opgelicht. Daarbij zouden ze meer dan $6,5 miljoen hebben omgezet in Bitcoin.

De verklaring luidde als volgt:

“Voorlopige blockchain-analyse geeft aan dat PONLE ten minste 1.494,71506296 Bitcoin heeft ontvangen met betrekking tot BEC, ter waarde van ongeveer $6.599.499,98.”

Ponle laat zijn sporen achter

In de aanklacht tegen Ponle was duidelijk te zien dat hij zich niet druk maakte over de sporen die hij achterliet. Zo gebruikte hij vanaf 2014 hetzelfde wallet adres voor zijn geld. Echter kan er tegenwoordig veel worden teruggevonden op het Bitcoin netwerk en dat is precies wat er nu is gebeurd.

Bovendien was hij een persoon die zich graag via social media uitte. Zo pronkte hij met verschillende foto’s, waar hij te zien is met dure merkkleding en dure auto’s.

Bitcoin werd omgezet via Gemini Exchange

De meeste favoriete exchange voor de criminelen was de Gemini Exchange. Op 15 februari 2019 bevestigde de medewerker van Ponle dat $2.149.000 met succes was gestort bij Gemini en omgezet in BTC.

Een discussie tussen Ponle en zijn handlanger van de transactie van 15 februari 2019

De transacties zijn getraceerd op de blockchain van Bitcoin en bedroegen ieder 340 en 261 BTC. Daarnaast vond een andere transactie plaats op 17 januari 2019, toen werd er $119.000 omgezet in 33,13 BTC.

Op 9 september 2019 vond een discussie plaats tussen Ponle en zijn handlanger over het omzetten van $ 5 miljoen naar Bitcoin.

Een discussie tussen Ponle en zijn handlanger van de transactie van 9 september 2019

Huobi en Localbitcoins

Alhoewel de voorkeur voor het omzetten van het gestolen geld naar Bitcoin via Gemini exchange gebeurde, hadden de criminelen de voorkeur voor LocalBitcoins en Huobi om het uit te laten betalen. In totaal zijn volgens Crystal Blockchain meer dan 1000 Bitcoins uitbetaald. Beide exchanges hebben in het verleden veel kritiek gehad vanwege lakse KYC procedures.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN