Hackgroep REvil dreigt gestolen data van o.a. Lebron James, Nicki Minaj en Mariah Carey te veilen

Vorige maand plaatsten wij al een artikel op onze website waarin wij aangaven dat de hackgroep REvil (of Sodinokibi) de website van het New Yorkse advocatenkantoor Grubman Shire Meiselas & Sacks gehackt en verwijderd had. De groep beweerde 750 gigabyte aan gegevens te hebben overgenomen, waaronder contracten en persoonlijke e-mails.

Nu is echter nieuws naar buiten gekomen dat REvil heeft gedreigd om de gestolen gegevens, met informatie over onder anderen Lebron James, Nicki Minaj en Mariah Carey, te veilen.

Volgens een bericht van IBTimes bereidt de hackergroep REvil een veiling voor om de gestolen gegevens van een aantal beroemdheden en mediabedrijven te verkopen. De groep geeft verder aan dat alle data bij elkaar meer dan 1 TB groot is en afkomstig is van het advocatenkantoor Grubman Shire Meiselas & Sacks.

De hackgroep is van plan de veiling op 1 juli te starten met een startbod van $600.000 voor de gegevens. Het rapport beweert dat de hackers ook van plan zijn gegevens van Bad Boy Records, MTV en Universal te verkopen. Deze moeten echter meer opleveren, het startbod per veiling zou naar verluidt $1 miljoen bedragen.

1xbit

REvil publiceerde een blogpost waarin de veiling werd aangekondigd en waarin werd beweerd dat kopers tevreden zouden zijn met de gegevens die met de hack waren verkregen.

De hackgroep zei hier het volgende over:

“Showbusiness is niet alleen concerten en liefde voor fans – het is ook veel geld en sociale manipulatie, modder op de loer achter de schermen en seksuele schandalen, drugs en verraad.”

Volgens het rapport vraagt ​​REvil om betaling van Grubman in ruil voor de gestolen gegevens. Een vertegenwoordiger van Grubman beweerde dat het advocatenkantoor weigerde het losgeld te betalen en kreeg overweldigende steun van zijn klantenbestand om niet toe te geven aan de eisen van de hacker.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!