Bitcoin prijs

CryptoCoinTalk: Bitcoin maakt zich klaar voor heftige prijsuitbraak

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Een stablecoin kunnen we het nog niet noemen, maar de enorme volatiliteit waar Bitcoin (BTC) zo om bekend staat is verdwenen als sneeuw voor de zon. Je zou zeggen dat dat vreemd is, maar in feite is het een compleet normaal fenomeen. Met name de laatste weken laat de prijs een sterke compressie zien en dat gaat bijna altijd gepaard met een afname in zowel volume als volatiliteit. Hoe langer een consolidatie of compressie aanhoudt, des te meer momentum wordt opgebouwd en des te heftiger de prijsuitbraak zal zijn.

We zijn geen voorspellers en die glazen bol op de zolder werkt dus ook niet, maar we durven er wel een wedje op te leggen dat, als we uit deze grote consolidatie gaan breken, de uitbraak met zeer veel geweld gepaard zal gaan. Hoe we er op dit moment voor staan en wat de mogelijke scenario’s zijn die we kunnen verwachten zullen we vandaag in een gloednieuwe Bitcoin koers analyse uitlichten!

Bitcoin koers weekgrafiek

Bron: TradingView

Op de weekgrafiek is te zien dat er nog altijd weinig is veranderd aan het totaalbeeld. De Bitcoin koers beweegt nog altijd onder de weerstand van rond de $9.941. Dat is een belangrijk horizontaal level, dat tevens ook confluence heeft van een belangrijke trendlijn. Verder bewegen we nog altijd in de consolidatie tussen de $8.541 en de $10.067. Zo lang we daar op het hoge timeframe tussen blijven bewegen heeft de trend geen duidelijke richting gekozen.

Bitcoin koers daggrafiek

Bron: TradingView

Als we een stukje verder inzoomen richting de daggrafiek zien we dat we op het hoge tijdsframe nog altijd bullish zijn. De koers beweegt nog altijd binnen de range, boven de 100 en 200 Moving Average én de belangrijke support op $7.728 tot $7.990. Op dit moment kunnen we verder weinig nieuws vertellen over de daggrafiek vanwege de consolidatie waarin we ons begeven en het gebrek aan grotere prijsactie. Het hoge timeframe beeld blijft dus hoofdzakelijk hetzelfde.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek

Bron: TradingView

Als we nog een stukje verder inzoomen richting de 4-uur-grafiek is te zien dat we in een range bewegen. De afgelopen paar weken hebben we daar verschillende uitbraakpogingen van gezien, maar keer op keer kwam de prijs weer terug in dezelfde range. De range high zit op $9.500, de range low op $9.040 en het midden van de range ligt op 9.300.

Het is belangrijk dat we de $9.300 resistance gaan breken om op de korte termijn weer bullish te kunnen worden. Zo lang we de $9.113-$9.146 weten vast te houden kunnen we een beweging verwachten richting de $9.300 en eventueel zelfs daarboven.

Conclusie

Kortom, we zitten nog altijd in die haast eindeloze consolidatie. De Bitcoin koers heeft nog altijd geen kant gekozen en dit komt de altcoins ten goede. Zo lang we in deze consolidatie bewegen is het ook vele malen interessanter om de focus te leggen op altcoins. Mochten we uit de consolidatie gaan breken, zullen de meeste altcoins dat ongetwijfeld gaan voelen, dus indien dat gebeurt, wees voorzichtig met het openen van nieuwe altcoin posities. Tot die tijd, geniet van het altseizoen!

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN