Bithumb zou, naar verluidt, bezig zijn met een beursintroductie (IPO)

De Zuid-Koreaanse beurs voor cryptocurrency Bithumb is naar verluidt begonnen met haar beursintroductie (IPO) en maakt daarbij gebruik van Samsung Securities als uitgiftebegeleidende bank. Dit volgens een artikel dat vandaag op MoneyToday geplaatst werd.

Bithumb wordt echter naar verluidt geconfronteerd met een aantal potentiële obstakels voor hun IPO, namelijk recente problemen omtrent crypto-belasting.

Vorige maand kondigde het Ministerie van Economische Zaken en Financiën van Zuid-Korea plannen aan om cryptocurrencies te belasten, en zei dat meer details in juli zullen worden onthuld.

Een ambtenaar van het Ministerie van Strategie en Financiën zei het volgende:

“We zijn bezig met het herzien van vermogenswinstbelasting of andere inkomstenbelasting op winsten behaald door binnenlandse en buitenlandse investeerders bij de overdracht van virtuele activa.

De voorgestelde belastingwijziging zal in juli worden aangekondigd en in september aan de gewone vergadering worden voorgelegd.”

1xbit

In begin 2020 heeft Bithumb tevens een klacht ingediend bij de belastingdienst, vanwege het feit dat de beurs een forse belastingaanslag van 80,3 miljard won (~ $70 miljoen) op de deurmat ontving. De klacht suggereerde dat de opgelegde belastingaanslag ongegrond is, aangezien cryptocurrencies niet wettelijk worden erkend in het land.

De huidige onzekerheid over de regelgeving rond digitale activa zou kunnen voorkomen dat lokale toezichthouders de IPO van Bithumb goed zouden keuren, beweert het artikel.

Zo zei een anonieme functionaris uit de effectenindustrie MoneyToday dat als Bithumb een IPO lanceert, er “verhandelbaarheid en waarderingsproblemen” zullen zijn, evenals “interne bedrijfsproblemen en onzekerheid over cryptocurrencies zelf”.

Bovendien merkt MoneyToday op dat de huidige “ondoorzichtige” samenstelling van aandeelhouders van Bithumb ook vragen kan oproepen.

De grootste investeerder van Bithumb Korea is Bithumb Holdings (voormalig BTC Holding Co.), met een gemeld belang van 74,1%. En volgens lokale rapporten van december 2019 werd Lee Jung Hoon, uitvoerend directeur van Bithumb Holdings, aangeklaagd wegens economische fraude als gevolg van verschillende verwarrende overnames waarbij een dochteronderneming in Singapore, genaamd BTHMB Holdings, betrokken was.

Het IPO-nieuws zou, indien waar, de tweede poging van Bithumb zijn. Vorig jaar probeerde de beurs een omgekeerde fusieovereenkomst in de Verenigde Staten te noteren. Dit ging echter niet door.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!