Het aantal DApp-gebruikers op Ethereum is in Q2 2020 verdubbeld

Het aantal DApp-gebruikers op de Ethereum-blockchain is in het tweede kwartaal van 2020 verdubbeld naarmate de rage op het gebied van yield farming voortduurt.

DeFi bereikt $2 miljard

Vóór juni was DeFi gedaald tot onder een miljard dollar, maar wist snel weer de stijgende lijnt voort te zetten en er is momenteel ruim twee miljard dollar opgesloten in DeFi-protocollen. De grootste spelers op dit moment zijn Compound, MakerDAO en Synthetix.

Bron: DeFi Pulse

De belangrijkste reden achter deze groei is yield farming, de nieuwste trend voor Ethereum-gebruikers. Yield farming stelt gebruikers in staat om een ​​rentepercentage van maximaal 100% per jaar te verdienen door middel van leningen in USD. Lees hier onze volledige uitleg over yield farming!

Compound neemt de markt over

MakerDAO was meer dan een jaar het toonaangevende DeFi-platform, totdat Compound zijn COMP-token lanceerde dat de positie innam. COMP werd genoteerd op 16 juni en zag binnen een paar uur een rally van 60%, waarmee het de grootste DeFi-token werd op basis van marktkapitalisatie.

Het aantal dagelijkse DeFi-gebruikers steeg onmiddellijk van 7.682 naar 11.230, direct na de release van COMP, wat een groei van 48% betekent. Vervolgens bereikte de prijs van COMP een recordhoogte van $372 op 21 juni, toen het dagelijkse transactievolume van DeFi een piek bereikte boven $608 miljoen. De prijs daalde echter al snel weer naar het huidige niveau van $195.

Eind vorige maand plaatsten wij nog een artikel waarin aangegeven werd dat Coinbase, de grootste cryptocurrency-beurs in de VS, kort na de listing van de Compound Governance Token (COMP) op zijn handelsplatforms, het digitale bezit ook had toegevoegd aan Coinbase Earn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!