Bitcoin koers kan dalen richting de $7.000 regio

De vooruitzichten voor de Bitcoin (BTC) koers op de korte termijn is nog erg onduidelijk. Echter zijn verschillende analisten bearish en voorspellen dat de koningsmunt de komende periode zal gaan dalen.

Bitcoin koers kan dalen naar de $7.000 regio

De prominente cryptocurrency handelaar TeddyCleps deelde een grafiek op Twitter waarin hij liet zien dat de Bitcoin koers richting de $7.000 regio zou kunnen dalen.

“Weer een nieuwe dag, weer een dagelijkse afsluiting onder eerdere support, die nu een weerstand is. Wanneer volatiliteit cryptogoden? VERMAAK ONS”

https://twitter.com/TeddyCleps/status/1278277334458564608

Dat de Bitcoin koers bearish is merkte ook cryptohandelaar Nik Patel op. Hij legde in een blogpost uit dat de koningsmunt zwakte vertoont en dit voornamelijk komt door de recente afwijzing van $9.800. Hij zei:

“Wat betreft als we kijken naar de daily, was het gebrek aan follow-up na de opleving van trendlijnresistentie op korte termijn van eerder deze maand vrij veelzeggend, met prijsdalingen in de daaropvolgende dagen, zij het met een afnemend volume, verwijzend naar de laatste week pump tot recordhoogte van $9.800.”

De zwakte waarover Patel het heeft zou ervoor kunnen zorgen dat Bitcoin in de komende weken en maanden zou kunnen leiden naar een daling richting $8.000. Hier zou support gevonden kunnen worden en Patel gaf aan, dat als hier support wordt gehouden, dit hem ertoe zou brengen om een long positie op Bitcoin te openen.

“Het zou me absoluut niet verbazen om hier een inzinking te zien, ondanks de bescheiden uitputtingssignalen, en ik heb een mogelijk traject aangegeven in het $8k-gebied dat de ondersteuning van de low en range van mei en de 200dMA zou overwinnen.”

Bitcoin koers is bearish

Eerder gaf Brave New Coin-analist Josh Olszewicz aan dat de Ichimoku Cloud laat zien dat de volgende Bitcoin beweging waarschijnlijk enorm zal zijn, met wellicht een neerwaarts target van $7.100. De bekende YouTuber The Moon had ook een duidelijke bearish richting voor zichzelf vastgesteld. Zo gaf hij aan dat Bitcoin de aankomende maanden naar de $6.000 zou kunnen dalen. Dit zou kunnen gebeuren als Bitcoin het belangrijke niveau van $8.500 zou breken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!