Reddit werkt samen met de Ethereum Foundation om de schaalbaarheid van Community Points te verbeteren

De Ethereum Foundation is een samenwerking aangegaan met Reddit om te werken aan schaalbaarheid. Deze schaalbaarheid heeft betrekking op de onlangs gelanceerde “Community Points” van Reddit, die op de Ethereum-blockchain uitgegeven worden.

Community Points is een recente toevoeging aan het Reddit platform, waar berichten en opmerkingen van gebruikers hen punten zou opleveren. Deze kunnen verder worden gebruikt om andere premiumfuncties op het platform te gebruiken.

Community Points moeten 100.000 gebruikers stimuleren

Eerder vandaag publiceerde de social media-website een bericht met de titel “The Great Reddit Scaling Bake-Off”, waarin wordt ingegaan op de nieuwste samenwerking.

Reddit vroeg zijn lezers in dit bericht om hun Ethereum-schaalbaarheidsoplossingen te presenteren. Van deze oplossingen wordt verwacht dat ze “Community Points” naar mainnet zouden brengen.

Met de nadruk op het motief van de laatste samenwerking schreef Reddit:

“Ons doel is om een ​​oplossing te vinden die honderdduizenden Community Points-gebruikers vandaag de dag op mainnet zou ondersteunen en uiteindelijk kan opschalen naar het complete platform van Reddit (430 miljoen maandelijkse gebruikers).”

1xbit

Richtlijnen en vereisten

Het platform heeft een lijst met richtlijnen opgesteld die de aanvragers moesten volgen. Verder kregen de indieners een deadline van 31 juli 2020.

De post benadrukte dat de reeds aangebrachte schaalbaarheidsoplossingen de neiging hebben om zich te concentreren op het “optimaliseren van overdrachten”.

Het bericht ging verder met uitleggen dat de meeste schaalbaarheidsoplossingen geen rekening houden met de kosten van het verkrijgen van tokens of het implementeren van het systeem, maar de distributie van Community Points heeft “meer gas gekost dan alle andere activiteiten samen”.

Bovendien wees de post op de insluitsels die de demo moest bevatten;

  1. Een live proof-of-concept met honderdduizenden transacties.
  2. Broncode (voor on & off-chain componenten en tooling gebruikt voor de PoC). De broncode hoeft niet openbaar te worden gedeeld, maar als Reddit besluit om een ​​bepaalde oplossing te gebruiken, zal het op een gegeven moment gedeeld moeten worden met Reddit.
  3. Documentatie:
    – Hoe het werkt en schaalt.
    – Kostenramingen (on-chain en off-chain).
    – Hoe het te gebruiken.
    – Architectuur.
    – API’s (on- en off-chain).
    – Bekende problemen of afwegingen.
  4. Overzicht van kosten- en broninformatie voor zowel on-chain als off-chain componenten die in de PoC worden gebruikt, evenals kosten- en resource-schattingen voor verdere schaalvergroting. Als uw PoC niet op mainnet staat, noteer dan eventuele mainnet waarschuwingen/problemen (zoals congestie problemen).

De vereisten van de schaalbaarheidsoplossing varieerden van schaalbaarheid, decentralisatie, bruikbaarheid, interoperabiliteit en veiligheid. De oplossing moet 100.000 puntenclaims (minting & distributiepunten), 25.000 abonnementen, een eenmalige puntenburn van 75.000 en 100.000 overdrachten aankunnen over een periode van 5 dagen.

Deze oplossingen moeten ook gemakkelijk te gebruiken zijn. De compatibiliteit van de oplossing met andere toepassingen moet ook in gedachten worden gehouden.

Bovendien wees Reddit erop dat de maker(s) bekendheid zouden krijgen, maar dat er geen prijs tegenover staat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!