Ethereum-adressen met meer dan 0,1 ETH bereikt hoogtepunt van 3 miljoen

De populariteit van Ethereum (ETH) blijft groeien onder investeerders en dit is ook terug te zien in de cijfers. Zo is nu duidelijk geworden dat het aantal EOA-adressen, met ten minste 0,1 ETH, een recordhoogte bereikt heeft door de grens van 3 miljoen te overschrijden.

De populariteit van Ethereum blijft groeien onder beleggers, aangezien het aantal EOA-adressen met ten minste 0,1 ETH onlangs een recordhoogte bereikte door de grens van drie miljoen te overschrijden.

Het aantal Ethereum-adressen blijft stijgen

Het cryptocurrency-analysebedrijf Glassnode plaatste onlangs data met betrekking tot het aantal Ethereum-adressen met ten minste 0,1 ETH. Volgens de informatie zijn dergelijke adressen sinds het begin van het jaar met 10,9% gestegen en zijn ze “voor het eerst de grens van drie miljoen gepasseerd”. Het is vermeldenswaard dat dit alleen van toepassing is op externe accounts (EOA’s).

Bron: Glassnode

De bovenstaande grafiek laat zien dat de grootste toename in midden 2017 tot begin 2018 was, waarbij het aantal van minder dan 500.000 tot ongeveer 2,5 miljoen steeg. In die periode werd Ethereum vooral populair bij beleggers vanwege de ICO-hype.

1xbit

Een andere overtuigende correlatie vond destijds plaats tussen de snelle toename van Ethereum-adressen met saldi van ten minste 0,1 ETH en de Ethereum koers. Tijdens de parabolische prijsstijging van eind 2017 en begin 2018, en te midden van de groei van dergelijke adressen, bereikte de Ethereum koers zijn hoogste punt ooit van ongeveer $1.400.

Interessant is dat ondanks het feit dat de prijs sindsdien aanzienlijk is gedaald, het aantal van deze adressen een paar jaar relatief stabiel bleef voordat het in 2020 weer begon te stijgen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de nieuwe upgrade van Ethereum, genaamd Ethereum 2.0.

Het aantal non-zero Ethereum-adressen is sinds de prijspiek van januari 2018 eveneens enorm gestegen. Een recent rapport meldde een stijging van meer dan 350% in iets meer dan twee jaar.

Institutionele beleggers gaan akkoord

Grayscale Investments, het bedrijf dat voornamelijk institutionele beleggers bedient, heeft ook gegevens gepresenteerd die de toenemende belangstelling bevestigen.

Ten eerste bleek uit recent onderzoek dat het bedrijf in 2020 bijna 50% van alle gedolven Ethers had gekocht om aan de vraag van hun klanten te voldoen. Interessant is dat klanten van Grayscale het niet erg vinden om aanzienlijk meer te betalen voor de service.

Zoals wij vorige week meldde, verkoopt het bedrijf ETH-aandelen tegen een marge van 750%. Met andere woorden, institutionele beleggers die via Grayscale kopen, kopen Ethereum voor meer dan $2.000, terwijl de spotprijs op $235 staat. Dit alles om te vermijden dat zij de munten zelf moeten opslaan, overdragen, of beheren.

Eerder vandaag kwam naar buiten dat zes crypto-bedrijven mee mogen doen aan een testproject gerund door ConsenSys, genaamd Codefi. Het doel is dat de deelnemende bedrijven feedback en functieverzoeken kunnen indienen met betrekking tot de nieuwe Codefi Staking API, voorafgaand aan lancering van de eerste fase van Ethereum 2.0 later dit jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!