Ethereum 2.0 staking pilot gaat live en Binance doet mee!

Het zal de meesten binnen de cryptowereld vast niet ontgaan zijn, maar het bekende crypto-project Ethereum (ETH) team zal dit jaar Ethereum 2.0 lanceren. Nu is het zo dat zes crypto-bedrijven meedoen aan een testproject gerund door ConsenSys, genaamd Codefi. Het doel is dat de deelnemende bedrijven feedback en functieverzoeken kunnen indienen met betrekking tot de nieuwe Codefi Staking API, voorafgaand aan lancering van de eerste fase van Ethereum 2.0 later dit jaar.

Codefi Staking is ontworpen door Consensys en bedoeld om een ​​white-label API van institutionele kwaliteit te bieden, met gemakkelijke en efficiënte toegang tot het Ethereum 2.0-netwerk. Hierdoor kunnen bedrijven veilig en winstgevend deelnemen aan Ethereum 2.0.

De deelnemers die zullen meedoen aan het testproject zijn als volgt:

  • Binance
  • Crypto.com
  • Darma Capital
  • Huobi Wallet
  • Matrixport
  • Trustology

Tim Lowe, Product Lead van ConsenSys Codefi, weet dat de cryptocurrency-gemeenschap uitkijkt naar de komst van ETH 2.0 en de staking functie.

‘Ik denk dat iedereen die crypto-activa bezit en op de hoogte is van Ethereum, over het algemeen begint te kijken naar ETH 2.0 en staking. Het is nog vroeg, maar de interesse is over de hele linie aanwezig. “

Wat gaat er veranderen met Ethereum 2.0?

De upgrade zal ervoor zorgen dat Proof-of-Work (PoW) naar een verbeterd beveiligingsmodel zal veranderen, genaamd Proof-of-Stake (PoS). Om te kunnen staken en dus een validator op Ethereum 2.0 te worden, dien je minimaal 32 Ethereum in je bezit te hebben. Deze ethers moet je inzetten om te ‘staken’ en hiervoor ontvang je een vergoeding. De hoeveelheid vergoeding die je ontvangt, zie je hier.

Om te kunnen starten met Ethereum 2.0 zijn er minstens 16.384 validators nodig met een inzet van 524.288 ETH. Dit is minimaal nodig om ervoor te zorgen dat het netwerk veilig genoeg is voor lancering.

1xbit

Changpeng Zhao, CEO van Binance, zei het volgende:

“Met staking op Binance kunnen gebruikers stakingbeloningen ontvangen zonder dat ze nodes hoeven in te stellen, of zich zorgen hoeven te maken over minimale inzetbedragen, tijdsduur of ontvangsten. Met de uiteindelijke lancering van ETH 2.0 zijn we verheugd om staking voor iedereen te ondersteunen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!