Grayscale Ethereum Trust vraagt bijna $2.000 per ETH

Voor het kopen van aandelen van Grayscale’s Ethereum Trust zouden beleggers een premie van meer dan 750% moeten betalen in vergelijking met de huidige marktprijs van ETH.

Grayscale is een bedrijf dat institutionele beleggers, via hun fondsen, blootstelt aan cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Hiervoor heeft het bedrijf de Grayscale Bitcoin Trust en de Grayscale Ethereum Trust opgezet.

De Ethereum Trust verkoopt momenteel aandelen van ETH, waarbij één aandeel 0,09395466 ETH vertegenwoordigt. Met andere woorden, om een ​​volledige ETH te bezitten, moeten ze iets meer dan 11 aandelen kopen.

Volgens de officiële website was de marktprijs per aandeel op de slotmarkt op 12 juni 2020 $195,50, terwijl de waarde van de daadwerkelijke ETH die gehouden werd slechts $22 was.

Simpel gezegd, een investeerder zou meer dan $2.000 moeten betalen om een ​​volledige ETH te bezitten via de Ethereum Trust van Grayscale. Dit vertegenwoordigt een premie van meer dan 750% in vergelijking met de huidige marktprijs van ETH.

Beleggers van Grayscale betalen ook graag een premie op hun Bitcoin-producten. De huidige marktprijs per aandeel is $10,88, terwijl de BTC-participaties per aandeel $9,01 bedragen. Dit betekent dat beleggers hier ook meer dan 20% premie voor betalen.

Het voordeel van het bezit van aandelen van de producten van Grayscale is dat beleggers zich geen zorgen hoeven te maken over opslag, inklaring en bewaring van hun activa. Dit is misschien de reden waarom grotere beleggers graag een premie van 20% betalen op BTC.

De premie op ETH is echter astronomisch hoger en er lijkt geen redelijke verklaring te zijn waarom deze klanten meer dan $2.000 zouden hoeven te betalen voor ETH.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!