Handelaar betaalt $2,6 miljoen transactiekosten voor $130 Ethereum

Een cryptocurrency handelaar heeft bij een transactie van 0,55 Ethereum ($130 dollar) op de Ethereum (ETH) blockchain een transactiekosten van 10.668 Ethereum (2,5 miljoen dollar) betaald.

Volgens gegevens van het crypto-analysebedrijf Glassnode stegen de Ethereum-kosten in één uur omhoog naar meer dan $2.631.127.

“Ethereum-kosten stegen binnen een uur tot $2.631.127. Historisch gezien is dit verreweg de hoogste waarde die we hebben gezien. Deze stijging was het gevolg van een enkele Tx die 2,5 miljoen USD aan vergoedingen besteedde om 0,55 ETH over te maken.”

Hieronder zie je een screenshot van de transactie die ook op Etherscan te zien is.

Het is daarom altijd belangrijk om bij het uitvoeren van een cryptocurrency-transactie om zaken als adressen en het bedrag en de kostenvelden dubbel te controleren.

Wie heeft de transactie uitgevoerd?

De transactie is uitgevoerd door een adres dat momenteel meer dan 46.000 ETH bevat, een bedrag dat ongeveer 11,2 miljoen dollar waard is. Dit adres kan behoren tot een crypto-exchange, want als we de overdrachtshistorie bekijken, dan zien we een ongelooflijk veel overdrachten van en naar het adres.

Het team van StarkPool.com heeft op het evenement gereageerd door te stellen dat ze onderzoeken wat er werkelijk toe heeft geleid dat de afzender met zo’n hoge vergoeding een transactie heeft geïnitieerd en goedgekeurd. StarkPool richt zich op professionele miningbouwpooldiensten en het team reageerde op het evenement door te stellen dat er uiteindelijk een oplossing zal zijn.

“We onderzoeken het incident van ongebruikelijk hoge tx-kosten verder en u bent welkom om aanwijzingen te geven aan support@sparkpool.com. SparkPool heeft de ervaring met het correct omgaan met soortgelijke problemen. Uiteindelijk komt er een oplossing.”

Eerdere grote transactie?

In maart 2019, toen een Ethereum-gebruiker per ongeluk 2.100 ETH aan transactiekosten betaalde door de velden te verwarren die nodig zijn om een ETH-transactie te verzenden. Het incident werd opgelost met StarkPool die 1.050 ETH terugbetaalde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!