Nieuwe update van CoinMarketCap zorgt ervoor dat BitMEX gedaald is naar de 175ste plek

CoinMarketCap heeft onlangs wat veranderingen aangekondigd. Door deze veranderingen werden echter grote beurzen, zoals BitMEX naar beneden geduwd op het platform. Het is nu zelfs zo dat de bekende crypto-derivatenbeurs op de 175ste plek staat op de beursranglijst op CoinMarketCap. Tevens zijn Deribit en Bybit ook naar beneden geduwd.

Deze veranderingen zorgen op zijn beurt weer voor zorgen in de crypto-community. Het is natuurlijk alom bekend dat Binance onlangs CoinMarketCap overgekocht heeft voor, naar verluidt, $400 miljoen, echter wordt de invloed van Binance nu steeds meer zichtbaar.

CoinMarketCap verliest objectiviteit?

Na een herevaluatie van het classificatiemechanisme werd BitMEX het hardst ‘gestraft’. De beurs daalde naar de 175ste plek. Dit is natuurlijk vreemd, aangezien BitMEX één van de bekendste crypto-derivatenbeurzen ter wereld is.

Bron: CoinMarketCap

Het is verder opvallend dat BitFlyer op de nummer 7 positie staat. Als je de statistieken van BitMEX met BitFlyer vergelijkt, dan vallen wat cijfers op.

Zo heeft BitMEX een liquiditeitsscore van 0 gekregen, terwijl BitFlyer een score van 131 heeft behaald. Om dit in perspectief te plaatsten; BitMEX’s 24-uursvolume is 40x groter dan het volume van BitFlyer. Erg vreemd toch?

Zoals hierboven te zien is, is het niet alleen BitMEX die de dupe geworden is van het ‘nieuwe systeem’. Ook bekende derivatenbeurzen Deribit en Bybit zitten in hetzelfde schuitje. Deribit is gedaald naar 179 en Bybit naar 177.

Dit terwijl BitMEX, Deribit en Bybit de afgelopen 24 uur meer dan $3 miljard aan volume hebben gezien. Dit is meer dan de nummer 3 t/m 10 bij elkaar.

Zoals verwacht (en waarschijnlijk ook verdiend) staat Binance bovenaan de ranglijst. Dit is niks nieuws en hier zijn ook geen klachten over. Het is alleen erg toevallig dat de grootste concurrenten van de beurs nu gekelderd zijn.

Coinbase, een concurrent van Binance, staat echter stevig in de top vijf, en dit kan dus natuurlijk ook worden toegeschreven aan een fout in het machine learning-algoritme dat CoinMarketCap gebruikt, maar dit ‘foutje’ kan wel eens grote gevolgen hebben.

1xbit

Gemeenschap spreekt zich uit, concurrenten groeien

CoinMarketCap werd gedwongen zijn beoordelingsmechanisme aan te passen na kritiek van de gemeenschap. Deze kritiek is alleen maar toegenomen nu de belangrijkste derivatenbeurzen naar beneden zijn geduwd. De cryptogemeenschap begint nu het verhaal te ondersteunen dat de website zijn integriteit heeft verloren na de recente overname door Binance.

Ondanks deze twijfels heeft CoinMarketCap nog steeds de meerderheid van het webverkeer, met in totaal meer dan 30 miljoen bezoeken in mei. Als dit gedrag dan ook aanhoudt, zou CoinMarketCap zijn marktaandeel kunnen zien dalen en aangezien het afhankelijk is van verkeer voor advertentie-inkomsten, kan dit slecht eindigen voor het bedrijf.

Zo zijn alternatieven, zoals CoinGecko, CryptoCompare en Nomics, de afgelopen maanden al sterk gegroeid, wat aangeeft dat gebruikers nu al geleidelijk afstappen van CoinMarketCap.

Welke site gebruiken jullie momenteel en zijn jullie van plan om van CoinMarketCap af te stappen? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!