Komt er nog een Bitcoin rally aan ná de derde halving?

De derde Bitcoin halving op 11 mei was een memorabel moment voor de koningsmunt. Een groot deel van de investeerders had verwacht dat er op korte termijn een grote prijsactie zou plaatsvinden. Met name richting de all time high van Bitcoin (BTC) in 2017. Echter was dit niet het geval en was er sprake van een hele korte rally boven de psychologische grens van $10.000, voordat de Bitcoin koers weer in een korte tijd onder deze grens daalde.

Krijgen we binnenkort een Bitcoin rally?

Het zou nog een paar weken kunnen duren voordat de Bitcoin rally begint, volgens analist Rekt Capital. Hij gaf aan dat de historie van Bitcoin halvings laat zien dat we in principe weken verwijderd zijn van een nieuwe rally.

In een eerder bericht op Twitter zei hij dat de Bitcoin koers na iedere halving eerst meerdere weken zijwaarts zal bewegen, voordat de koers flink stijgt. Na de eerste halving duurde dit ongeveer 8 weken en na de tweede halving ongeveer 12 weken.

Hoelang zal het na de derde halving duren?

“Wat gebeurde er onmiddellijk na $BTC Halving 1? Vele weken van zijwaartse beweging voor exponentiële opwaartse beweging. Wat gebeurde er onmiddellijk na Halving 2? Weken van retracing, gevolgd door weken van zijwaartse beweging, vóór exponentiële opwaartse beweging. Geduld … #Bitcoin.”

1xbit

CryptoCoinTalk

Volgens de mannen van CryptoCoinTalk vormen we een ascending triangle binnen een range. Ze gaven aan dat dit de marktstructuur is die we moeten behouden voor een verdere move omhoog. Het breken van de trendlijn zal betekenen dat we richting de bottom range gaan rond de $8.542.

“Het is dus belangrijk dat we van af hier de move naar boven vervolgen. Anders zullen we een langere tijd gaan consolideren. De structuur is bullish dus de kans op een move omhoog is dus ook zeker iets dat voor de hand ligt.”

Mocht de marktstructuur waarover CryptoCoinTalk praat niet behouden worden, is het dus een aannemelijk scenario dat we een soortgelijk scenario krijgen als de vorige twee post-halving periodes, waar RektCapital het over had. Namelijk een correctie, gevolgd door een langere consolidatieperiode.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!