Bitcoin Update

CryptoMichaël: Bitcoin koers & altcoin analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

De halvering is alweer een aantal weken achter de rug, de zomer breekt aan, de cryptomarkt lijkt terug te keren in zijn oude normaal en altcoins doen hun best om Bitcoin (BTC) te volgen. Is het dan eindelijk tijd voor een mooie opgaande markt? Gaan we dan eindelijk zien waar de altcoins toe in staat zijn, nu de halvering van de Bitcoin voorbij is? Het lijkt er op. Sterke signalen van Ethereum en Cardano. Laten we een kijkje nemen naar de markt.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Een nare beweging werd er gisteren gemaakt. De koers van Bitcoin leek uit te breken aan de bovenzijde, maar ondervond hinder op de weg en weerkaatste op het $10,400 niveau. Hier komen we zo op terug.

Wat zien we op de daggrafiek? Eigenlijk weinig negatieve punten. Ja, de koers heeft een negatieve beweging laten zien met de daling gisteren, maar de structuur is niet veranderd. Sinds de heftige crash van 12 Maart is er een duidelijke opgaande lijn te bespeuren. De koers bevindt zich ook boven de 100-Dag en 200-Dag Moving Average, welke een cruciale vereiste voor bull/bear markten is.

Waar liggen de steun en weerstandsniveaus? Weerstand is duidelijk te vinden tussen $10,000 en $10,500, welke ook wel als de range high gezien kan worden. De steun is duidelijk te vinden tussen $8,950-9,000 en $8,250-8,500.

Om verdere opgaande koersen te willen zien, is het vereiste om geen daling onder de $8,600-8,700 niveaus te willen zien. Dat zou kunnen impliceren dat de markt verder naar beneden wilt gaan. Tot die tijd, geen vuiltje aan de lucht.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Wat gebeurde er gisteren? De koers brak naar boven uit en pakte de liquiditeit aan de bovenkant. Wat wordt hiermee bedoeld? De koers brak boven de vorige top op $10,000. Een doorbraak hierboven zorgt voor de triggers van veel stop/loss levels op de shorts, een ‘tap for liquidation’.

Echter, wat je dan wilt zien is een continuatie boven het volgende weerstandsniveau en dat lukte niet. Hierdoor zakte de koers door het $10,000 niveau terug, welke weer voor een regen aan stop/loss triggers op de long posities zorgde. Gezien de markt vol zit met exchanges met leveraged pairs, zorgt dit meestal voor een extreme beweging, aangezien de beweging een kettingreactie veroorzaakt en dwars door de boeken gaat.

Eenzelfde beweging zie je ook op de alternatieve munten en soms wel eens wat heftiger.

1xbit

Is dat erg? Ja, het is storend voor de markt. Persoonlijk adviseer ik niemand om met leverage te gaan traden, vanwege dit soort dingen. De koers op Bitmex zakt bijvoorbeeld naar $8,600, terwijl Binance niet verder kwam dan $9,200.
Daarnaast, het gros van de handelaren verdient niet structureel met de handel zonder leverage, dus waarom zou je het proberen met leverage?

Maar goed, de koers is terug in de zijwaartse structuur en er is eigenlijk niet heel veel aan de hand, zoals eerder gesteld.

Totale marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie van crypto laat eenzelfde beweging zien, waarbij de koers een uitbraak naar boven probeerde te realiseren. Helaas lukte dit niet, waarna er een mogelijk vervolg van consolidatie nodig is. Is dat erg? Nee, de koers van de totale marktkapitalisatie zit boven de 100-Dag en 200-Dag Moving Average en heeft hierdoor nog steeds opwaartse mogelijkheden.

Totale altcoin marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De totale altcoin marktkapitalisatie loopt nog steeds ver achter op Bitcoin, maar laat inmiddels ook sterke kanten zien. Daarnaast beweegt het ook boven de 100-Dag en 200-Dag Moving Average en laat een doorbraak boven het $82.5 miljard niveau zien. Zolang dit niveau steun houdt, is een vervolg richting de $115 en $140 miljard haalbaar.

Wat is de verwachting voor de Bitcoin koers?

Bron: TradingView

Zoals eerder gesteld, de koers beweegt zich nog netjes in een opgaande markt. Hierdoor is er geen paniek of overhaaste reacties nodig. In een opgaande markt is het makkelijker om de dip te kopen dan constant te proberen tegen de trend in te gaan met een short.

Een mogelijk scenario is nog een dip richting de $9,050-9,200 gebieden (hierdoor komt er positieve divergentie op de kleinere timeframes). Echter, vanaf daar verwacht ik een vervolg opwaarts. Dit zal ook alternatieve munten veel perspectieven naar boven bieden. Gaan we een Ethereum naar $400 zien rennen? Wat denken jullie? Laat het weten op Twitter!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Snel Bitcoin of Ethereum kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN