Federal Reserve dollars

Ripple CEO: Verenigde Staten moet zich verdiepen in digitale activa

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, heeft Amerikaanse toezichthouders gevraagd om op te staan en zich te verdiepen in digitale activa. Dit omdat het anders riskeert een inhaalstrijd te spelen met China.

China is, in tegenstelling tot de Verenigde Staten, de leiding blijven nemen bij het vormgeven van een eigen cryptocurrency vanuit de centrale bank (CBDC). Zo werd vorige maand nog bekend dat McDonald’s, Starbucks en Subway in China druk bezig zijn met het testen van de CBDC.

Dhr. Garlinghouse maakte zijn opmerkingen in een tweedelige Twitter-thread. Hij reageerde op een artikel dat de mogelijkheid voorstelde dat een digitale yuan de Amerikaanse dollar achter zou laten in het wereldwijde financiële systeem.

Brad Garlinghouse tweette:

VS toezichthouders: dit is het moment om een ​​stapje verder te gaan en in digitale valuta’s te stappen. Zelfgenoegzaam blijven houdt ons juist tegen, terwijl China’s grip op zowel crypto- als fiat-betalingen sterker wordt.”

Hij legde verder uit dat verantwoordelijke spelers, die digitale middelen zoals XRP gebruiken, eigenlijk met Amerikaanse toezichthouders willen werken. Hij zei:

Zoals gezegd reageerde hij op een artikel waarin werd gesteld dat de digitale yaun van China het potentieel had om de Amerikaanse dollar van de mat te vegen. De digitale yuan zou China uiteindelijk in staat stellen zijn invloed over de hele wereld uit te breiden en bovendien zijn economische agenda’s in Afrika, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië te versterken.

Daarom moet Amerika een gelijkwaardige of meer uitgebreide actie uitvoeren en de USD digitaliseren. Als ze dit niet doen, zouden ze de controle over het financiële systeem verliezen. Landen met sancties zoals Iran, Venezuela en Noord-Korea zouden een efficiënte manier hebben om ze te omzeilen via de digitale yuan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN