Bitcoin mining map

45 verouderde mining-apparaten zijn niet meer winstgevend sinds Bitcoin halvering

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Op 11 mei maakte het Bitcoin-netwerk voor de derde keer een halvering door, die de blokbeloning verlaagde naar 6,25 BTC per blok. Het is bijna een week later en, volgens de laatste gegevens, zijn meer dan 45 verschillende verouderde mining-apparaten momenteel niet meer winstgevend.

Uit een recent onderzoek door Vincent He van 8BTC en F2pool blijkt dat ongeveer 45 oudere mining-apparaten zijn stilgelegd sinds de halvering. Statistieken van Asicminervalue.com geven ook aan dat de schatting is gebaseerd op de elektriciteitsprijs van 0,35 Chinese yuan per kilowattuur (kWh) of €0,045.

De beste mining-hardware uit de reeks ‘onrendabele’ apparaten zou de Antminer S11 van Bitmain zijn (20,5 TH/s), die nog steeds €0,083 per dag verliest tegen de prijs van €0,045 per kWh. Andere machines die momenteel geen winst maken, zijn onder andere:

  • Bitfury Tardis
  • Antminer S9 SE
  • GMO Miner B2
  • Innosilicon T2 Turbo
  • Bitfily Snow Panther B1
  • Canaan Avalonminer 921
  • Antminer S9.
Bron: Asicminervalue.com

Uit gegevens blijkt dat Bitfury’s B8, uitgebracht in 2017 met 49 TH/s, met €0,045 per kWh het meeste verlies lijdt, met meer dan €3 per dag.

F2Pool.com zei het volgende hierover:

“Momenteel kan de Antminer S9 de kosten alleen dekken als de Bitcoin koers stijgt naar $15.000.”

Jaren geleden was de, door Bitmain ontwikkelde, Antminer S9-serie één van de meest populaire mining-installaties op de markt en volgens schattingen heeft de S9-miner (13 TH/s) voor ongeveer 70% van de hash rate van Bitcoin gezorgd. Tegenwoordig lijken S9-series echter een stuk lastiger om te verkopen op tweedehands markten.

De top 13 miners van de huidige generatie profiteren vandaag als ze de juiste efficiëntieclassificaties hebben en tussen 53 en 110 TH/s. Deze miners boeken momenteel een winst, tegen de huidige wisselkoers, van tussen de €5,50- €14 per dag, afhankelijk van de installatie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN