Telegram Open Network

TON-gemeenschap gaat de TON-blockchain lanceren zonder Telegram

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De gemeenschap achter Telegram Open Network of TON lanceert, naar verluidt, vandaag de gratis versie van de tokens en blockchain, zonder Telegram. Het besluit om de berichten-app van het project uit te sluiten, houdt verband met de regelgevende strijd met de Amerikaanse autoriteiten.

De TON-gemeenschap bestaat uit een onafhankelijk team van netwerkvalidators, softwareontwikkelaars en netwerkgebruikers. Ze hebben eerder interesse getoond in de lancering van het netwerk, ondanks dat ze werden uitgedaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De community heeft nu echter aangekondigd dat het vandaag de gratis TON-blockchain zal lanceren, inclusief de gratis versie van TON-tokens, zonder Telegram. Dit zou de TON-blockchain positioneren als een “aantoonbaar gedecentraliseerde blockchain”.

De gratis versie van de TON-blockchain zal worden gevalideerd en onderhouden worden door een groep onafhankelijke gebruikers, die werken aan de DOD. Dit staat volledig bekend als een decentralisatieverklaring, die verwijst naar het document dat is ontworpen om de activiteiten van de vrije TON-gemeenschap te begeleiden.

Zoals verwacht zei de gemeenschap dat de beslissing om Telegram van de lancering uit te sluiten, het gevolg is van de gerechtelijke procedure in de Verenigde Staten. Dit als gevolg van de verkoop van haar eigen Gram-token.

Op dit moment zei de gemeenschap dat organisaties, evenals individuen in de VS, geen deel kunnen uitmaken van het netwerk, althans in het begin. De gemeenschap verzekerde dat het netwerk uiteindelijk zal worden opengesteld voor Amerikaanse staatsburgers, maar verklaarde:

“Naarmate we echter groeien naar volledige decentralisatie, zullen al deze belemmeringen organisch worden weggenomen. Er zal geen gecentraliseerde autoriteit meer zijn die zelfs maar kan proberen om vragen te beantwoorden over wie wel of niet lid kan worden.”

In een eerder bericht maakte Telegram duidelijk dat zij op zoek zijn naar de Amerikaanse investeerders in Telegram Open Network of TON. Uit de brief aan investeerders bleek dat de Amerikaanse investeerders 72% van hun geld direct terug zouden krijgen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN