Crypto Nieuws

Telegram in beroep tegen uitspraak van Amerikaanse rechtbank, die hen verbiedt gram-tokens te verspreiden

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Telegram heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van gisteren van de Amerikaanse rechtbank die het verbiedt zijn gram cryptocurrency te verspreiden onder investeerders. Dit volgens een bericht van CoinDesk.

De Amerikaanse districtsrechter P. Kevin Castel van het zuidelijke district van New York zei dinsdag dat Telegram’s tokenverkoop van $1,7 miljard in 2018 een niet-geregistreerde effectenverkoop leek te zijn, en verbood het bedrijf om de gram-tokens te verspreiden. De uitspraak wees een voorlopig bevel toe dat was ingediend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die afgelopen oktober Telegram had aangeklaagd.

Telegram heeft laat dinsdag een bericht ingediend dat het tegen de beslissing in beroep zou gaan bij het United States Court of Appeals for the Second Circuit, hoewel het geen verdere details heeft verstrekt.

Telegram was aanvankelijk van plan om zijn blockchain (TON) vorig jaar te lanceren, maar schoof de datum naar april, nadat de SEC-rechtszaak was begonnen.

Advocaten Lewis Cohen en Gabriel Shapiro waren het er op Twitter over eens dat de uitspraak van de rechter logisch was, maar wensten allebei meer duidelijkheid en begeleiding.

Lewis tweette het volgende:

Shapiro schreef dinsdag dat hij “niet verbaasd zou zijn als Telegram in ​​beroep gaat”, hoewel het volgens hem “vooral een kwestie is van hun verlangen naar voortdurende geschillen en hoe bereid SAFT-kopers (Simple Agreement for Future Tokens) zijn om een ​​nieuwe deal te sluiten met Telegram over deze problemen.”

Evenzo schreef Peter van Valkenburgh, Director of Research van Coin Center, dat de uitspraak “duidelijk en wel overwogen” was.

Hij ging verder met:

“De nieuwigheid in dit geval, en in de klacht van de SEC, is de bewering dat de kopers van de voorverkoopovereenkomst acceptanten zijn. Met andere woorden, ze zouden deel uitmaken van het plan om uiteindelijk tokens aan het publiek te verkopen.”

Deze investeerders zouden daarom niet kunnen profiteren van een veilige haven onder de bestaande wetgeving, schreef hij.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN