Bitcoin bullmarkt

CryptoMichaël: Bitcoin koers laat sterkte zien, maar gaan we verder stijgen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De halvering is nog maar twee weken verwijderd van ons en de koers van Bitcoin (BTC) laat sterkte zien. Niet alleen richting de halving, maar ook in het huidige klimaat van de economie. Was het een laatste shakeout en zitten we nu in een bull markt? Laten we een kijkje nemen naar de grafieken.

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin koers 29-4
Bron: TradingView

De daggrafiek laat een duidelijke opwaartse trend zien sinds de bodem op $3,750. Voorgaande weerstandsniveaus werden bevestigd als steun, waarna de koers verdere doorgang naar boven vond.

Mede daardoor heeft de koers eerder een test op $6,900 bevestigd als steun en doorgang gevonden boven de yearly open op $7,150.

Niet alleen brak de koers door de yearly low, maar ook door de weerstand rond $7,700-7,800, wat vandaag er voor gezorgd heeft dat de koers van Bitcoin in één ruk naar $8,400 steeg.

Is dit FOMO (‘Fear of missing out’) voor de halving? Is dit een technische breakout? Logisch is te verklaren dat er koopkracht is voor de halving. De halving wordt duidelijk besproken op internet en men wordt gehyped voor het event. Daarnaast is het twee weken verwijderd van ons, waardoor deze hype alleen maar groter wordt en de koopkracht bevestigd. Hierdoor wordt de koers onder andere naar boven gestuwd.

4-uur-grafiek Bitcoin

Bitcoin koers 29-4
Bron: TradingView

De 4-uur-grafiek laat een duidelijke uitbraak boven het $7,700 niveau zien. De Bitcoin koers heeft hiervoor al diverse niveau’s als steun bevestigd. Dit gebeurde met het $7,400 niveau en later met het $7,600 niveau.

Doordat de koers rustig naar de weerstand aan het krabbelen was, was een uitbraak naar boven te verwachten (andere kant op; het verliezen van $7,600 zou doorgaans resulteren in een daling naar $7,300).

Wat de grafiek verder laat zien, is dat er vrijwel geen weerstand te vinden is tot het niveau van $8,400. Hierdoor heeft de prijs de vrije ruimte om te blijven stijgen tot dit weerstandsniveau, aangezien handelaren het $8,400 als eerste prijspunt van weerstand zien. Zodoende gebeurde dit.

Daggrafiek CME futures Bitcoin

Bron: TradingView

Wat kan er verder verwacht worden van de Bitcoin koers? Gaan we de magische grens van $10,000 opzoeken of niet?

De grafiek van de CME futures kan een handleiding bieden in mogelijke weerstandsgebieden. De grafiek laat zien dat er een gat in de grafiek is. Deze bevindt zich tussen het $8,280 en $9,055 niveau.

Deze gaten worden 90% van de keren, vroeg of laat, gevuld en worden daardoor als extra ‘narrative’ gebruikt om op te handelen. Derhalve is het aan te nemen dat de koers een verdere stijging gaat ondervinden in de komende periode, met als koersdoel $9,055.

Lange termijn scenario Bitcoin

Bron: TradingView

Het langer termijn scenario is derhalve een combinatie van de halving en het gat ten opzichte van de CME Futures. Daarnaast zijn er ook diverse belangrijke weerstandsniveaus te vinden boven de huidige prijs, met als eerste de weerstand op $8,400.

Het is aan te nemen dat er een bepaalde euforie en FOMO ontstaat richting de halving. Evenementen als een halving resulteren doorgaans in een ‘buy the rumor, sell the news’ event. Er wordt gekocht in de loop van het evenement, maar op het moment dat men zich realiseert dat er geen effect op de korte termijn is, zal de koers zich corrigeren naar de standaard en kan er een kleine daling komen.

Hierdoor is het aan te nemen dat er een verdere stijging van de Bitcoin koers plaatsvindt in de komende twee weken. Cruciaal is hiervoor dat de steun op $7,800 zich houdt.

Mocht er een verdere stijging zijn, welke bijna verticaal doet aanzien, dan is het belangrijk om de emoties aan de kant te zetten en rationeel te blijven denken. Snelle en grote stijgingen resulteren vaak in scherpe dalingen.

Een dergelijke daling in de komende periode naar het $6,600 of $6,000 niveau is vrij aannemelijk, de 200-Week MA (moving average) liggen ook rond deze koers. De 200-Week MA is een cruciale factor voor bull/bear markten. Een tweede bevestiging op deze MA kan de bevestiging worden voor een langverwachte bull markt.

Tot volgende week!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN