Bitcoin koers

1 Bitcoin wordt voor $15.000 verhandeld in Libanon

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Je zal het bijna niet geloven, maar het is toch echt waar. Gisteren werd 1 Bitcoin (BTC) in het economisch getroffen Libanon voor bijna twee keer zo veel verkocht als de huidige prijs van $7.500.

Bitcoin wordt voor $15.000 verhandeld

Volgens gegevens van LocalBitcoins, een peer-to-peer Bitcoin-markt in Helsinki, Finland, liet het bedrijf zien dat verkopers maar liefst 22.678.227,03 LBP eisen voor de grootste cryptocurrency, wat ongeveer gelijk is aan $15.000. Eerder in februari dit jaar gebeurde dit ook al een keer.

Het is opvallend dat de Bitcoin koers twee keer zo hoog is in Libanon ten opzichte van andere landen. De situatie in Libanon biedt verder bewijs van Bitcoin zijn ware potentieel als toevluchtsoord voor mensen die midden in de economische onrust zitten. Ook laat het zien dat er lokaal meer vraag dan aanbod is.

Een Bitcoin betaling duurt slechts enkele minuten, terwijl een internationale transactie in Libanon ongeveer 10 dagen duurt. Het groeiende wantrouwen van het banksysteem zorgt ook voor een duw in de richting van een grotere acceptatie van BTC in het land.

Crisis in Libanon

In Libanon was er eerder al een financiële crisis aan de gang voordat het coronavirus kwam aanzetten. Eén op de drie jongeren is werkloos en sinds oktober vorig jaar heeft de Libanese pond de helft van zijn waarde verloren. Dit laat maar weer eens zien dat het financiele systeem er niet stabiel uitziet en een alternatief als Bitcoin zeker een overweging waard is.

De hoeveelheid Libanezen die in het buitenland wonen is volgens verschillende schattingen drie keer zo groot als het aantal inwoners van het land. Heel veel Libanezen vertrouwen op geldoverboekingen vanuit het buitenland. Echter gaf de Libanese centrale bank 16 april de opdracht om buitenlandse overmakingen in lokale valuta uit te keren tegen een ‘markttarief’. De maatregelen werden genomen om een bankrun te voorkomen.

Auteur roept op om cryptocurrency te gebruiken

“The Black Swan” en “Fooled By Randomness” auteur Nassim Nicholas Taleb, heeft gezegd dat de burgers van Libanon zich moeten gaan verdiepen in cryptocurrencies, waaronder Bitcoin. Dit vanwege de banken die in toenemende mate strengere controles opleggen te midden van een diepere financiële crisis.

Eerder dit jaar schreven we ook al een artikel waarin hij bij Times Networks India Economic Conclave aangaf, dat hij van mening is dat mensen uit sommige landen zoals Libanon, het vertrouwen in regeringen en banksystemen hebben verloren.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN