Bestseller auteur, Nicholas Taleb, spreekt in het voordeel van Bitcoin

Nassim Nicholas Taleb, auteur van de bestsellers “The Black Swan” en “Fooled By Randomness”, is optimistisch over cryptocurrencies. Dit volgens een artikel dat op dinsdag 17 december op The Block verscheen.

Hij zei gisteren het volgende bij Times Networks India Economic Conclave:

“Je kunt de cryptocurrencies, met name het Bitcoin-verhaal en blockchain, niet negeren.”

De Libanees-Amerikaanse auteur is van mening dat mensen uit sommige landen, zoals Libanon, het vertrouwen in regeringen en banksystemen hebben verloren en ging verder met:

“Ik realiseer me dat Libanon zich in een situatie bevindt waarin er een impliciete valutabeheersing is, maar de overheid kan Bitcoin niet beheersen, wat een goede zaak is omdat mensen geen vertrouwen hebben in het vermogen van de centrale bank, die de instorting van de ponzi-stijl echt veroorzaakt heeft, en Bitcoin heeft dat niet.”

Bitcoin (BTC) is aan het “winnen”, volgens de 59-jarige auteur, en valuta zonder overheid is “geweldig”.

Taleb zei verder dat hij een instituut heeft, dat nu betalingen in Bitcoin accepteert. Hij zei het volgende:

“Ik ben erg blij dat we cryptocurrencies hebben … Natuurlijk zul je fraude en ponzi-schemes hebben met Bitcoin en crypto’s, maar als je regeringen hebt die, zoals in Libanon, de ponzi-schemes uitvoeren, zeg je tegen jezelf wat beter is.”

Dit is niet de eerste keer dat hij zich positief uitlaatte over Bitcoin en cryptocurrrencies. Hij plaatste laatst een tweet over cryptocurrencies, waarin hij het volgende zei:

“Het krachtigste aspect in het voordeel van cryptocurrencies: Banken zijn er nooit wanneer je ze nodig hebt. En ze proberen het publiek te pesten, zodat ze verantwoordelijkheid en winstuitkeringen vermijden. Bankiers zijn legale boeven.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!